2022. 07. 04. - 09:15

Gyors és ízletes - Teriyaki csirke 3 összetevőből

Gyors és ízletes - Teriyaki csirke 3 összetevőből

Szívesen ennénk a hagyományosnál kicsit másképp ízesített csirkefalatokat? Próbáljuk ki a mindössze három összetevős Teriyaki csirkét, ami rövid idő alatt kész.

A csirkeimádók nagy örömére ez a húsfajta számtalan módon elkészíthető, a mézes-mustáros verziótól a különféle nemzetek fűszereinek felhasználásáig.
 
A görögös Teriyaki csirke nemcsak finom, gyorsan el is készíthető, összesen 3 összetevőből.
 
Hozzávalók: 910 gramm csirkecomb, kockákra vágva; 1 csésze (240 ml) szójaszósz; fél csésze (110 gramm) barna cukor.
 
Gyors és ízletes - Teriyaki csirke 3 összetevőből
Gyors és ízletes - Teriyaki csirke 3 összetevőből
 
Elkészítés
 
Helyezzük a csirkecombokat egy serpenyőbe és pirítsuk meg egyenletesen, majd fordítsuk meg.
 
Adjuk hozzá a szójaszószt és a barna cukrot, forgassuk össze kicsit, hogy kellően összeálljon a hús és a szósz – majd forraljuk fel az egészet.
 
Keverjük, amíg a szósz egyenletesen be nem vonja mázával a csirkehúst.
 
Kínáljuk rizzsel.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.