2021. 02. 08. - 11:15
Hangulatjeles burgonyatallér – a party kedvenc!
Ha egy igazán érdekes, családi- vagy baráti összejövetelre ideális ropogtatnivalót készítenénk, a hangulatjeles burgonyatallér tökéletes választás!
Szívesen meglepnénk vendégeinket valami újdonsággal? Egy egyszerű, ám mulatságos és ízletes ropogtatnivaló mindig jöhet.
Készítsük el krumpli és néhány egyszerű összetevő felhasználásával.
Hozzávalók: 3 nagyobb darab burgonya, megfőzve; 3 evőkanál kukoricakeményítő; 30 gramm (negyed csésze) mindenre jó liszt; 3 evőkanál zsemlemorzsa; 1 tojás; só és bors; a sütéshez növényi olaj.
Könnyű és finom ropogtatnivaló a hangulatjeles burgonyatallér
Elkészítés
Keverjük össze egy tálban a megfőzött krumplit villával. Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, a lisztet, a zsemlemorzsát, a tojást, a sót és a borsot, majd dolgozzuk jól össze, hogy nyújtható tésztaformát kapjunk.
A tésztát tegyük liszttel megszórt felületre, s nyújtsuk ki nagyjából 1,25 centiméter vastagra.
Keksz/pogácsa kivágóval, apró pohárral vagy egyéb alkalmatossággal vágjunk belőle kör alakú formákat.
Ezután kanállal, fogvájóval vagy villával készítsünk arckifejezéseket a hangulatjeles tallérokba.
Ha készen vagyunk, sütőpapírral bélelt tepsiben hűtsük őket fél óráig a hűtőben.
Ezt követően egy nagy, mély edényben bő olajban süssük ki a tallérokat.
Egy-egy tallérnak elég 1-2 perc, a cél, hogy aranybarnássá váljon.
Papírtörlőn szárítsuk meg őket. Kínálás előtt lehet enyhén sózni. Majonézt, ketchup-ot vagy bármilyen öntetet fogyaszthatunk mellé.
L.A.