2021. 02. 08. - 11:15

Hangulatjeles burgonyatallér – a party kedvenc!

Hangulatjeles burgonyatallér – a party kedvenc!

Ha egy igazán érdekes, családi- vagy baráti összejövetelre ideális ropogtatnivalót készítenénk, a hangulatjeles burgonyatallér tökéletes választás!

Szívesen meglepnénk vendégeinket valami újdonsággal? Egy egyszerű, ám mulatságos és ízletes ropogtatnivaló mindig jöhet.
 
Készítsük el krumpli és néhány egyszerű összetevő felhasználásával.
 
Hozzávalók: 3 nagyobb darab burgonya, megfőzve; 3 evőkanál kukoricakeményítő; 30 gramm (negyed csésze) mindenre jó liszt; 3 evőkanál zsemlemorzsa; 1 tojás; só és bors; a sütéshez növényi olaj.
 
Könnyű és finom ropogtatnivaló a hangulatjeles burgonyatallér
Könnyű és finom ropogtatnivaló a hangulatjeles burgonyatallér
 
Elkészítés
 
Keverjük össze egy tálban a megfőzött krumplit villával. Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, a lisztet, a zsemlemorzsát, a tojást, a sót és a borsot, majd dolgozzuk jól össze, hogy nyújtható tésztaformát kapjunk.
 
A tésztát tegyük liszttel megszórt felületre, s nyújtsuk ki nagyjából 1,25 centiméter vastagra.
 
Keksz/pogácsa kivágóval, apró pohárral vagy egyéb alkalmatossággal vágjunk belőle kör alakú formákat.
 
Ezután kanállal, fogvájóval vagy villával készítsünk arckifejezéseket a hangulatjeles tallérokba.
 
Ha készen vagyunk, sütőpapírral bélelt tepsiben hűtsük őket fél óráig a hűtőben.
 
Ezt követően egy nagy, mély edényben bő olajban süssük ki a tallérokat.
 
Egy-egy tallérnak elég 1-2 perc, a cél, hogy aranybarnássá váljon.
 
Papírtörlőn szárítsuk meg őket. Kínálás előtt lehet enyhén sózni. Majonézt, ketchup-ot vagy bármilyen öntetet fogyaszthatunk mellé.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.