2017. 03. 27. - 10:50

Hogy készül a Guinness marhapörkölt?

Hogy készül a Guinness marhapörkölt?

A lassú tűzön, szabadban főtt pörkölt mindenki kedvence, ám van egy másik módja is annak, hogy elkészítsük ezt a sokak által kedvelt, átmelegítő csodát. Persze, kint a legjobb főzni, de edényben is nagyon finom lehet. Lássuk, hogyan.

A lassú tűzön főtt pörkölt mindenki kedvence, ám van egy másik módja is annak, hogy elkészítsük ezt a sokak által kedvelt, átmelegítő csodát. Persze, a szabad ég alatt a legjobb főzni, de edényben is nagyon finom lehet. Lássuk, hogyan.

A kitűnő ízhez nem feltétlenül szükségeltetik a kültéri főzőcskézés. A hagyományos, bográcsban készült marhapörköltet némi házi praktikával a konyhában is olyanná tehetjük, amilyennek lennie e tradicionális ételnek lennie kell. Sőt: ízesíthetjük Guinness sörrel, amelytől még különlegesebb íze lesz!

A hozzávalók összekészítése is könnyű a Guinness pörkölthöz

A hozzávalók összekészítése is könnyű a Guinness pörkölthöz

A Guinness marhapörkölt elkészítése ideje 2-2 és fél óra.

Hozzávalók: 900 gramm marhapörkölthöz való marhahús, kockákra vágva; negyed csésze mindenre jó liszt; 1 konzerv paradicsompüré; 450 gramm újburgonya, félbevágva; 1 közepes méretű hagyma, vékony szeletekre vágva; 3 közepes répa, szeletekre vágva; 5 gerezd fokhagyma;

1 és fél teáskanál só; 1 teáskanál feketebors; 1 babérlevél; 1 csokor friss kakukkfű, átkötve; 2 csésze marhahús leves; 1 doboz Guinness sör; 1 csomag fagyasztott borsó.

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

Egy 5 literes, tűzálló, strapabíró fazékban keverjük össze a kockákra vágott marhahst a liszttel, majd adagoljuk bele a paradicsompürét is. Adjuk hozzájuk a krumplit, hagymát, répát, fokhagymát, sót és borsot, a babérlevelet, kakukkfüvet, majd a marhahúslevest és a sört.

Fedjük be az egészet, majd forraljuk fel közepes hőmérsékletűre.

Vegyük le a tűzhelyről a fazekat, s tegyük előmelegített sütőbe. Főzzük 1 és fél-2 óra hosszán át, vagy amíg a hús annyira puha nem lesz, hogy a villa könnyen átszúrja.

Ínycsiklandó a kész, főtt marhapörkölt - a borsót elég a végén belekeverni

Ínycsiklandó a kész, főtt marhapörkölt - a borsót elég a végén belekeverni

A fagyasztott borsó elővehetjük és hagyhatjuk felengedni, amíg az étel fől – elegendő a végén belekeverni őket a pörköltbe, mivel az annyira forró lesz, hogy kellően megfőnek.

Amikor kész, fűszerezzük meg az ételt sóval és borssal még, ha szükséges. Ezután már nyugodtan felszolgálhatjuk.

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.