2018. 05. 14. - 11:50
Hogy készül a karfiolos pizza?
A pizzának rengeteg jóféle változata van, s a megszokott ízeket néha nem árt feldobni valamilyen újdonsággal! A karfiolos pizza például ideális azoknak is, akik jobban kedvelik a zöldséges változatokat.
A pizza rajongóinak bizonyára nem kell bemutatni a számos verziót, melyek jobbnál-jobb ízekkel kényeztetnek bennünket.
Néhány újdonsággal azonban mindig fel lehet dobni a kínálatot! Ha a zöldséges feltétek hívei vagyunk, mindjárt ki is próbálhatjuk a karfiolos pizzát!
Hozzávalók:
Egy közepes karfiol; ¼ csésze reszelt mozzarella sajt; ¼ csésze reszelt parmezán sajt; 1 tojás és 1 tojás fehérje; fél teáskanál szárított oregánó; fél teáskanál só; feltétek ízlés szerint, pl. kolbász, paprika, kakukkfű, paprikapehely.
Melegítsük elő a sütőt. Készítsünk ki egy pizza készítésére alkalmas sütőtepsit vagy olyan tepsit, melyet sütőpapírral bélelünk ki.
Karfiolos pizza finom alappal, választható feltételekkel
Mossuk és szárítsuk meg a karfiolt, majd szedjük rózsáira és vágjuk darabokra, nagyjából egyforma méretűekre. Részletekben dolgozzuk fel a turmixgépben a karfiolt, míg 4 csészényit nem kapunk belőlük.
Főzzük meg őket vagy mikrohullámú sütőben 3-4 perc alatt főzzük át. Félidőben keverjük meg a karfiolokat. Ha kész, hagyjuk kissé kihűlni. A felesleges folyadékot facsarjuk ki belőlük, amennyire lehet.
Keverjük össze a karfiolt, mozzarellát, parmezánt, tojást és a tojás fehérjét, az oregánót és a sót egy tálban. A keveréket töltsük a tepsibe és oszlassuk szét egyenletesen, kerek formában.
Süssük a tésztát a sütőben 10-12 percig, míg aranysárgássá nem válik.
Ha készen van, vegyük ki a sütőből és tegyünk rá egyéb feltéteket is – majd tegyük vissza még 10 percre, hogy a sajt megbarnuljon és bugyogni kezdjen.
Ha megsült, azonnal fogyasztható.
B.A.