2018. 05. 14. - 11:50

Hogy készül a karfiolos pizza?

Hogy készül a karfiolos pizza?

A pizzának rengeteg jóféle változata van, s a megszokott ízeket néha nem árt feldobni valamilyen újdonsággal! A karfiolos pizza például ideális azoknak is, akik jobban kedvelik a zöldséges változatokat.

A pizza rajongóinak bizonyára nem kell bemutatni a számos verziót, melyek jobbnál-jobb ízekkel kényeztetnek bennünket.

Néhány újdonsággal azonban mindig fel lehet dobni a kínálatot! Ha a zöldséges feltétek hívei vagyunk, mindjárt ki is próbálhatjuk a karfiolos pizzát!

Hozzávalók:

Egy közepes karfiol; ¼ csésze reszelt mozzarella sajt; ¼ csésze reszelt parmezán sajt; 1 tojás és 1 tojás fehérje; fél teáskanál szárított oregánó; fél teáskanál só; feltétek ízlés szerint, pl. kolbász, paprika, kakukkfű, paprikapehely.
 
Melegítsük elő a sütőt. Készítsünk ki egy pizza készítésére alkalmas sütőtepsit vagy olyan tepsit, melyet sütőpapírral bélelünk ki.
 
Karfiolos pizza finom alappal, választható feltételekkel
Karfiolos pizza finom alappal, választható feltételekkel
 
Mossuk és szárítsuk meg a karfiolt, majd szedjük rózsáira és vágjuk darabokra, nagyjából egyforma méretűekre. Részletekben dolgozzuk fel a turmixgépben a karfiolt, míg 4 csészényit nem kapunk belőlük.
 
Főzzük meg őket vagy mikrohullámú sütőben 3-4 perc alatt főzzük át. Félidőben keverjük meg a karfiolokat. Ha kész, hagyjuk kissé kihűlni. A felesleges folyadékot facsarjuk ki belőlük, amennyire lehet.
 
Keverjük össze a karfiolt, mozzarellát, parmezánt, tojást és a tojás fehérjét, az oregánót és a sót egy tálban. A keveréket töltsük a tepsibe és oszlassuk szét egyenletesen, kerek formában.
 
Süssük a tésztát a sütőben 10-12 percig, míg aranysárgássá nem válik.
 
Ha készen van, vegyük ki a sütőből és tegyünk rá egyéb feltéteket is – majd tegyük vissza még 10 percre, hogy a sajt megbarnuljon és bugyogni kezdjen.
 
Ha megsült, azonnal fogyasztható.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.