2021. 03. 29. - 11:15
Hogyan készül a cukkinis mandulás kenyér?

Vendégvárónak, de tízórainak is ideális ez az ízletes különlegesség, melyben a cukkini és a mandula egyedi módon keveredik.
Ha szívesen készítenénk desszertnek, uzsonnának vagy vendégvárónak a banános kenyérhez hasonló finomságot, próbáljuk ki ezt a merőben új ízvilágot.
A cukkinis mandulás kenyér garantáltan álmélkodást vált majd ki – belőlünk ugyanúgy, mint a vendégeinkből.
Hozzávalók
A kenyérhez: 225 gramm konzerv ananász, lével együtt; 3 tojás; 240 ml növényi olaj, vagy amilyet választunk; 200 gramm cukor; 220 gramm barnacukor; 300 gramm reszelt cukkini; 3 teáskanál vanília; 375 gramm liszt; 1 teáskanál só; 1 teáskanál szódabikarbóna; 3 teáskanál fahéj; fél teáskanál szerecsendió; 100 gramm vágott mandula; vékonyra szelt mandula a díszítéshez.
A mázhoz: negyed evőkanál vanília; 80 gramm porcukor; 1 evőkanál tej.

Ízletes, egyedi újdonság - cukkinis mandulás kenyér
Elkészítés
Keverjük össze egy tálban valamennyi száraz hozzávalót (liszt, só, szódabikarbóna, fahéj, szerecsendió, apróra vágott mandula) és tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Egy másik tálban kombináljuk össze az ananászt, tojásokat, az olajat, a cukrot és a barnacukrot, a cukkinit és a vaníliát. Keverjük meg jól.
Fokozatosan öntsük a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, majd alaposan keverjük át az egészet.
Fújjuk be olajjal a sütőtepsit és töltsük bele a mixet, a tetejére pedig szórjunk vékonyra vágott mandulát.
Süssük a kenyeret 60 percig – az időtartam sütőtől függően változhat -, ellenőrizzük fapálcikával, megsült-e teljesen a tészta.
Mialatt sül, készítsük el a mázat hozzá, kombináljuk össze a hozzávalókat.
Hagyjuk kihűlni a cukkinis mandulás kenyeret, s csak kínáláskor öntözzük meg a mázzal külön-külön a szeleteket.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.