2018. 04. 16. - 11:05
Hogyan készül a fánk muffin?
Szeretjük a muffint? Próbáljuk ki fánk ízű változatban! A különlegesség lényege, hogy az összetevők nem teljesen egyeznek meg a muffinéval, de formáját és kellemes ízét tekintve a hatás azonos!
Kis méretben és muffin alakban is fogyaszthatunk fánkot, csak tudni kell az elkészítés módját! Egy biztos, ízben nem marad el a szokványos formától és kínálni is könnyebb – vendégség alkalmával mindenki egyszerűbben csipegethet a tálról.
De lássuk, miről is van szó. Hogyan készül ez a fánk különlegesség?
A muffinfánk tésztát süssük ki a megszokott muffin formában
Hozzávalók:
Fél csésze fehér cukor; ¼ csésze olvasztott margarin; ¾ teáskanál őrölt szerecsendió; fél csésze tej; 1 teáskanál sütőpor; 1 csésze mindenre használható liszt. Még egyszer ¼ csésze olvasztott margarin és fél csésze fehér cukor; 1 teáskanál őrölt fahéj.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra. Zsírozzunk vagy olajozzunk ki 24 mini muffin tartót.
Keverjük össze a fél csésze cukrot, az ¼ csésze olvasztott margarint és a szerecsendiót egy nagyobb tálban. Kavarjuk bele a tejet is, majd a sütőport és a lisztet, s vegyítsük jól össze őket. Töltsük meg a tésztával félig a muffin formákat.
A muffinokat mártsuk margarinba és fahéjas cukorba
Süssük őket a sütőben, amíg enyhén aranysárgák lesznek, 15-20 percig.
Közben a másik ¼ csésze margarint tegyük egy tálba. Egy másikban pedig keverjük össze a fél csésze cukrot és a fahéjat.
Ha a muffinok kisültek, vegyük ki őket a formájukból és mártsuk mindent olvasztott margarinba, majd forgassuk a cukros-fahéjas mixbe. Hűtsük ki és tálaljuk!
B.A.