2017. 07. 03. - 10:40

Ideális reggeli: baconbe csavart sajtmuffin!

Ideális reggeli: baconbe csavart sajtmuffin!

Különleges reggelire vágyunk? A muffinsütő a barátunk! Ebben a tepsiben bármilyen érdekes mixet elkészíthetünk, csak a jó arányokra érdemes vigyázni! Lássuk a baconbe csavart sajtos csodát!

Ha unjuk a reggelire készített szendvicset vagy péksüteményt, készítsünk otthon több napra előre egy-egy ideális, telítő és finom muffint.

A sajtos-baconös muffinok nemcsak könnyen hordozhatók és kézzel fogyaszthatók, bőséges sajttartalmuk és a bacon külsejük mindenkit elcsábít! S reggelente még nem is nagy baj, ha szénhidrátban dúsabb ételeket eszünk.

Töltsük meg a baconnel bélelt muffinformát a makarónival és a sajttal

Töltsük meg a baconnel bélelt muffinformát a makarónival és a sajttal

Hozzávalók:

6 szelet bacon, megfőzve, de még tekerhetőre hagyva; makaróni és sajt, előkészítve; 2 evőkanál zsemlemorzsa; 12 evőkanál reszelt sajt (cheddar vagy egyéb, olvasztható sajt). Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Muffin tepsinket fújjuk be sütőspray-jel. Mindegyik lyukba igazítsunk körbe egy-egy szelet bacont, ez adja majd a finomságok „héját”.

Keverjük össze a megfőzött makarónit a sajttal, mintha sajtos tésztát készítenénk. A reszelt sajt felét használjuk fel hozzá. Osszuk el a keveréket, jusson mindegyik muffinlyukba. Óvatosan töltsük bele, a bacon maradjon meg keretnek a szélén.

Isteni a baconbe csavart sajtmuffin

Isteni a baconbe csavart sajtmuffin

Vigyázzunk, teljesen ne töltsük a tetejéig a formát, elég 1/3-áig.

Ha készen vagyunk, a tetejükre szórjuk rá a maradék sajtot és a zsemlemorzsát.

Süssük a muffintepsiben a mixet 10-15 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hagyjuk hűlni, mielőtt kivesszük őket!

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.