Ideális reggeli: baconbe csavart sajtmuffin!
Különleges reggelire vágyunk? A muffinsütő a barátunk! Ebben a tepsiben bármilyen érdekes mixet elkészíthetünk, csak a jó arányokra érdemes vigyázni! Lássuk a baconbe csavart sajtos csodát!
Ha unjuk a reggelire készített szendvicset vagy péksüteményt, készítsünk otthon több napra előre egy-egy ideális, telítő és finom muffint.
A sajtos-baconös muffinok nemcsak könnyen hordozhatók és kézzel fogyaszthatók, bőséges sajttartalmuk és a bacon külsejük mindenkit elcsábít! S reggelente még nem is nagy baj, ha szénhidrátban dúsabb ételeket eszünk.
Töltsük meg a baconnel bélelt muffinformát a makarónival és a sajttal
Hozzávalók:
6 szelet bacon, megfőzve, de még tekerhetőre hagyva; makaróni és sajt, előkészítve; 2 evőkanál zsemlemorzsa; 12 evőkanál reszelt sajt (cheddar vagy egyéb, olvasztható sajt). Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Muffin tepsinket fújjuk be sütőspray-jel. Mindegyik lyukba igazítsunk körbe egy-egy szelet bacont, ez adja majd a finomságok „héját”.
Keverjük össze a megfőzött makarónit a sajttal, mintha sajtos tésztát készítenénk. A reszelt sajt felét használjuk fel hozzá. Osszuk el a keveréket, jusson mindegyik muffinlyukba. Óvatosan töltsük bele, a bacon maradjon meg keretnek a szélén.
Isteni a baconbe csavart sajtmuffin
Vigyázzunk, teljesen ne töltsük a tetejéig a formát, elég 1/3-áig.
Ha készen vagyunk, a tetejükre szórjuk rá a maradék sajtot és a zsemlemorzsát.
Süssük a muffintepsiben a mixet 10-15 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hagyjuk hűlni, mielőtt kivesszük őket!
B.A.