2017. 07. 24. - 10:35

Így készíts bögrés lasagnát!

Így készíts bögrés lasagnát!

Tésztaimádók vagyunk? Akkor fogjunk neki egy igazán egyszerű, mégis újszerű tésztafélének! A lasagnát ugyanis nemcsak nagy tepsiben, hanem bögrében is el lehet készíteni.

Aki a tésztákat szereti, azt a lasagna sem hagyja hidegen. Amennyiben azonban nem több főre készítenénk el ezt a közkedvelt tésztafélét, vagy csupán egy alkalommal falatoznánk belőle szívesen, akár egy bögrényi mennyiséget is elkészíthetünk.

Lássuk, hogyan.

A rigatonis lasagnához először töltsük meg a bögrét a hozzávalókkal

A rigatonis lasagnához először töltsük meg a bögrét a hozzávalókkal

Hozzávalók:

1 csészényi marinara szósz; 1/3 csésze mozzarella sajt, feldarabolva; 2 teáskanál friss bazsalikom, apróra vágva; rigatoni tészta, főzve és kissé lehűtve; 1 evőkanál parmezán sajt, reszelve.  

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Válasszunk egy széles, megfelelően magas, sütőbe is betehető csészét, amelybe egy evőkanálnyi marinara szószt öntünk. Szórjunk 1-2 evőkanálnyi feldarabolt mozzarella sajtot a tetejére, egy kis vágott bazsalikom kíséretében, majd tegyük be a többi mozzarellát is.

Öntsük le az egészet bőségesen marinara szósszal.

Főzzük meg a rigatoni tésztát, s a végével felfelé rakosgassuk bele a szószba, körkörös formát alkotva. Úgy rakosgassuk össze, hogy sütés után is megtartsa ezt az alakzatot.

A kész börgés tésztát borítsuk ki egy tányérra, minél előbb

A kész börgés tésztát borítsuk ki egy tányérra, minél előbb

A tésztát fedjük be kellő mennyiségű marinara szósszal és szórjuk meg parmezánnal. Süssük 20 percet.

Ha már megfőtt a tészta, helyezzünk a csésze tetejére egy tányért, majd fordítsuk ki rá a kész bögrés tésztát. Amilyen gyorsan csak lehet, végezzük el a műveletet, így a sajt nem szilárdul meg, s nem ragad a csésze széléhez.

Végül díszítsük apróra vágott bazsalikommal a csészés rigatonit és szolgáljuk fel.

B.A.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.