2018. 09. 10. - 11:00
Így készíts reggelire sajtos-tojásos rösztit!

Ha unjuk a megszokott ételeket, próbáljunk ki egy üdítő újdonságot! A sós röszti sajttal és tojással, no meg egy kis metélőhagymával ideális csemege lehet és kellően telít is.
Ne ragaszkodjunk a hagyományos reggelikhez: néha érdemes kipróbálni új finomságokat. A sajtos-tojásos rösztivel csak egy baj van: nehéz abbahagyni…
Lássuk, hogyan készül!
Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott röszti (vagy magunk készített); 1 csészényi reszelt Cheddar sajt; negyed csésze tej; negyed csésze friss, vágott metélőhagyma, plusz valamennyi a díszítéshez; kóser só és őrölt bors.

Könnyű, telítő és ízletes a sajtos-tojásos röszti
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 95 fokra, vagy a gofrisütőt, ha van, közepes hőmérsékletre. A rösztik mindkét oldalát fújjuk be sütőspray-jel, vagy ecseteljük be olíva olajjal, esetleg vajjal.
Egy keverőtálban vegyítsük össze a felvert tojásokat. Adjuk hozzá a sajtot, tejet, metélőhagymát, sót és borsot, majd forgassuk meg benne a rösztiket.
A keverékből 1 csészényit töltsünk az előre melegített sütőbe, oszlassuk el egyenletesen, a szélére azonban ne nagyon jusson. Majd óvatosan nyomjuk le a fedelet.
Addig süssük őket, amíg aranybarnák nem lesznek, kb. 5 perc elég – attól függően, milyen a sütő. Érdemes percenként ellenőrizni, hogyan mutatnak.
Ha készek, óvatosan vegyük ki a sütőből és tegyük tálra. Tartsuk őket melegen, míg az összes ki nem sül.
B.A.