2018. 09. 10. - 11:00

Így készíts reggelire sajtos-tojásos rösztit!

Így készíts reggelire sajtos-tojásos rösztit!

Ha unjuk a megszokott ételeket, próbáljunk ki egy üdítő újdonságot! A sós röszti sajttal és tojással, no meg egy kis metélőhagymával ideális csemege lehet és kellően telít is.

Ne ragaszkodjunk a hagyományos reggelikhez: néha érdemes kipróbálni új finomságokat. A sajtos-tojásos rösztivel csak egy baj van: nehéz abbahagyni…
 
Lássuk, hogyan készül!
 
Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott röszti (vagy magunk készített); 1 csészényi reszelt Cheddar sajt; negyed csésze tej; negyed csésze friss, vágott metélőhagyma, plusz valamennyi a díszítéshez; kóser só és őrölt bors.
 
Könnyű, telítő és ízletes a sajtos-tojásos röszti
Könnyű, telítő és ízletes a sajtos-tojásos röszti
 
Elkészítése:
 
Melegítsük elő a sütőt 95 fokra, vagy a gofrisütőt, ha van, közepes hőmérsékletre. A rösztik mindkét oldalát fújjuk be sütőspray-jel, vagy ecseteljük be olíva olajjal, esetleg vajjal.
Egy keverőtálban vegyítsük össze a felvert tojásokat. Adjuk hozzá a sajtot, tejet, metélőhagymát, sót és borsot, majd forgassuk meg benne a rösztiket.
 
A keverékből 1 csészényit töltsünk az előre melegített sütőbe, oszlassuk el egyenletesen, a szélére azonban ne nagyon jusson. Majd óvatosan nyomjuk le a fedelet.
 
Addig süssük őket, amíg aranybarnák nem lesznek, kb. 5 perc elég – attól függően, milyen a sütő. Érdemes percenként ellenőrizni, hogyan mutatnak.
 
Ha készek, óvatosan vegyük ki a sütőből és tegyük tálra. Tartsuk őket melegen, míg az összes ki nem sül.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.