2018. 03. 26. - 13:10

Így készítsd a legjobb házi Alfredo-szószt!

Így készítsd a legjobb házi Alfredo-szószt!

Legközelebb, ha krémes, sajtos, ízletes Alfredo-szószra vágyunk a tésztánkhoz, könnyedén elővehetjük a hűtőszekrényből! Készítsük el magunk otthon, remek lesz!

Az Alfredo egy igen könnyű, a tésztához kiválóan használható, ízletes szósz, melyet bármikor bevethetünk, ha gyors és finom ebédet, vacsorát szeretnénk. Tároljuk a hűtőben és adjuk a megfőzött tésztához, amikor csak kedvünk tartja.
 
Hogyan készül?
 
Az alábbi szószmennyiség 4-6 adaghoz elegendő.
 
Az Alfredo szószhoz egyszerű alapanyagok kellenek
Az Alfredo szószhoz egyszerű alapanyagok kellenek
 
Hozzávalók: 6 evőkanál vaj; 2-3 gerezd fokhagyma, zúzva (kb. 1 evőkanálnyi); 1 és fél csésze tej; 1-2 evőkanál mindenre jó liszt; 2/3 csésze parmezán sajt, lereszelve; fél csésze
Pecorino Romano (ezt is helyettesíthetjük parmezánnal); kevés őrölt bors és kóser só.
 
Elkészítése:
 
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük meg, gyakran kavargatva, míg illatossá nem válik.
 
Könnyű és finom az Alfredo-szószos tészta
Könnyű és finom az Alfredo-szószos tészta
 
Keverjük bele a tejet, lisztet és a reszelt sajtot. Főzzük meg, időnként keverve, míg a szósz el nem kezd sűrűsödni. Ízesítsük őrölt borssal és sóval, majd vegyük le a hőről.
 
Kínálhatjuk azonnal vagy eltehetjük későbbre is a hűtőben, üvegben tárolva.
 
B.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.