2021. 01. 04. - 11:20

Így készítsünk immunerősítő smoothie-t!

Így készítsünk immunerősítő smoothie-t!

A téli időszakban nem árt egy kis immunerősítés – s ha egyébként egészségesen táplálkozunk is, rásegítésnek sem utolsó egy-egy ízletes, egészséges smoothie.

Az immunerősítés különösen a hideg, téli időben hangsúlyos – bár az év mindegyik évszakában ajánlatos -, ám egy vírusos időszakban különösen fontos.immunerosito_smoothie_1
 
Ha egyébként kevésbé jellemző ránk a napközbeni gyümölcsevés, pótolhatjuk azt smoothie-val is, amelyhez kimondottan immunerősítő összetevőket választunk.
 
Nézzük, hogyan készül.
 
Hozzávalók: 4 mandarin, felszeletelve; 1 érett banán, felszeletelve; 1 vékonyabb répa, hámozva és felszeletelve; 1 darab friss gyömbér, hámozva és összezúzva; 60 gramm (negyed csésze) sima joghurt; 1 evőkanál méz; csipet só; 190 gramm (1 és fél csésze) jég.
 
Elkészítés
 
Készítsünk elő egy turmixgépet, s mixeljük össze benne a mandarint, banánt, répát, gyömbért, a joghurtot, a sót és a jeget.
 
Arra törekedjünk, hogy kellően sima legyen a smoothie állaga.
 
Üvegben vagy tálkában kínáljuk, friss gyümölccsel is díszíthetjük.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.