2021. 05. 24. - 11:00

Így készítsünk mini fahéjas süteményt

Így készítsünk mini fahéjas süteményt

Több mint húsz darab apró sütemény elkészítéséhez alkalmas az alábbi recept – a mini fahéjas falatok vendégvárónak is tökéletesek.

Ha gyorsan szeretnénk finomat készíteni, az előre gyártott tészták jó szolgálatot tesznek. Leveles tésztát nyugodtan használhatunk az alábbi recepthez.
 
Hozzávalók: 1 mirelit leveles tészta, szobahőmérsékleten; 2 evőkanál sótlan vaj, megolvasztva; 3 evőkanál cukor; fél teáskanál fahéj; 1 csésze porcukor (160 gramm); fél teáskanál vanília; 1 evőkanál tej.
 
Elkészítése
 
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A munkalapra kitekert tésztát nyújtsuk ki kissé, amennyire lehet, aztán vágjuk körbe, hogy négyzet alakot kapjunk. Ecsettel kenjük meg a tésztát olvasztott vajjal.
 
Így készülnek az apró sütemények
Így készülnek az apró sütemények
 
Keverjük össze egy kis tálban a cukrot és a fahéjat, majd szórjuk egyenletesen a tésztára, a vajazott felületre.
 
Óvatosan tekerjük fel a tésztát, hogy csigaszerű tekercs legyen belőle. Szeljük kis darabokra, majd helyezzük el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.
 
Süssük 12-15 percen át, míg aranybarnára nem sülnek.
 
Keverjük össze mérőedényben a porcukrot, a vaníliát és a tejet. Ha kevésbé sűrű állagra vágyunk, dolgozzunk több tejjel. Öntsük le vele a fogyasztani kívánt fahéjas mini süteményt.  
 
Már fogyasztható is!
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.