2019. 09. 09. - 11:20
Így készül a fűszeres sült paszternák leves

Aromás ízei teszik a sült paszternák levest igazán kellemessé és ízletes, átmelegítő étellé. Lássuk, hogyan készíthetjük el!
Ahogyan közeledik a hűvösebb idő, az esős őszi napok, egyre szívesebben fogyasztunk átmelegítő fogásokat. A levesek élen járnak ezen a téren.
Lássuk, hogyan készül a fűszeres, sült paszternák leves. Igazi kellemes őszi finomság!
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj; 1 teáskanál koriander mag; 1 teáskanál köménymag, plusz egy kevés a díszítéshez; fél teáskanál őrölt kurkuma; fél teáskanál mustármag; 1 nagy hagyma, 8 kockára vágva; 2 fokhagyma gerezd; 675 gramm kockára vágott paszternák; 2 paradicsom, negyedelve; 1,2 liter zöldséglé; 1 evőkanál citromlé.

Finom őszies fogás a sült paszternák leves
Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tálban keverjünk össze 2 evőkanál olívaolajat és 1 teáskanál koriander magot, valamint 1 teáskanál köménymagot, fél teáskanál őrölt kurkumát és fél teáskanál mustármagot.
Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagyma gerezdeket, a paszternákot, a paradicsomot, majd keverjük jól össze. Oszlassuk el őket egy nehéz sütőlemezen és süssük 30 percig, míg meg nem puhulnak.
Kanalazzuk élelmiszer-feldolgozóba , 600 ml zöldséglével együtt, s keverjük simára az egészet.
Ha kész, öntsük edénybe a fennmaradt 600 ml zöldséglevessel együtt, fűszerezzük, s melegítsük, míg forrni nem kezd.
Végül vegyük le a tűzről és keverjünk bele 1 evőkanálnyi citromlét. Díszítsük a levest köménymaggal!
L.A.