2018. 07. 16. - 11:13
Így készül a házi kelkáposzta chips

A chips fanatikusokat valószínűleg megviseli, hogy kedvenc rágcsálnivalójuk enyhén szólva nem nevezhető egészségesnek. Ez azonban attól függ, miből készítjük. A kelkáposzta chips például jó választás!
Egyre divatosabbak manapság a zöldségchipsek. Amennyiben nagy rajongói vagyunk az efféle nassolnivalóknak, egészségünk – és karcsúságunk – érdekében érdemes olyan rágcsára váltani, amely nem okoz gondot, de finom és élvezhető.
Remek megoldás a chips-őrülteknek a kelkáposzta, melyet néhány egyszerű lépéssel ízletes chipszé alakíthatunk.

Egyszerűen előkészíthető a nassolnivaló
Hozzávalók:
1 darab kelkáposzta, amelyet kis szeletekre vágunk; 3 evőkanál olíva olaj; 1 evőkanál almaecet; 2 evőkanál tengeri só.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 400 fokra. Keverjük össze egymással az olajat, az ecetet, majd rakjuk bele a kelkáposzta szeleteket, hogy alaposan befedjék. A sütéshez használjunk sütőpapírt.

Süssük a kelkáposzta szeletkék mindkét oldalát
A kelkápsoztát tegyük egy rétegben a papírral kibélelt tepsibe. Szórjuk meg a káposzta szeleteket tengeri sóval.
15 perc alatt kész a finom, ropogós, egészséges chips!
Megszórhatjuk egy kis parmezán sajttal is.
B.A.