2021. 08. 30. - 11:30
Így készül a kis szénhidráttartalmú cukkini „ravioli”
Nemcsak a zöldséges ételek kedvelőinek válhat igazi kedvencévé ez az alacsony szénhidráttartalmú ravioli, mely valójában cukkinivel készül.
A cukkini népszerű összetevő a zöldséges rakottakban, sajttal és egyéb, ízletes zöldségekkel keverve különösen finom keverékeket állíthatunk össze vele.
Lássuk, hogyan készül az alacsony szénhidráttartalmú cukkini „ravioli”.
Hozzávalók: 2 közepes cukkini; olívaolaj, ízlés szerint; 2 gerezd fokhagyma, darálva; 80 g friss spenót, apróra vágva; 250 g ricotta sajt; 2 evőkanál friss bazsalikom, apróra vágva; só ízlés szerint; bors, ízlés szerint; 1 csésze marinara szósz (260 g); 50 g apróra vágott mozzarella sajt.
Igazi kedvenccé válhat a cukkinis "ravioli"
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Távolítsuk el mindegyik cukkini végét, majd zöldséghámozó segítségével vágjuk a cukkinit széles csíkokra.
Tegyük őket át egy tányérra, majd rétegezzen két csíkot függőlegesen és két csíkot vízszintesen a cukkinikből, hogy keresztet kapjunk. Ezt ismételjük meg a többivel is.
Melegítsük elő a serpenyőt közepes hőfokra. Tegyük bele az olívaolajat és a fokhagymát, majd süssük kb. 1 percig. Vegyük le a tűzről és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Vegyítsük össze egy nagy tálban a spenótot és a fokhagymát, adjuk hozzá a ricottát, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Keverjük őket, míg jól össze nem állnak.
Egy kanál segítségével kanalazzunk ki nagyjából 1 evőkanálnyi keveréket és tegyük a cukkini „tésztakeresztek” közepére. Hajtsuk be mindkét oldalt, hogy lezárjuk a ricotta keveréket.
Vegyünk elő sütőtepsit és öntsük bele a marinara szószt, egy spatulával elsimítva. Majd egyenletesen rendezzük el a cukkinis egyveleget a tetején és szórjuk meg mozzarellával.
Süssük az egészet 15-20 percig, majd kínáljuk friss bazsalikommal.
L.A.