2020. 01. 15. - 12:48
Így készül a krémes gombás csirke

Ha a csirkemellet kissé másként készítenénk el, mint szoktuk, íme egy igazán ízletes módja: gombakrémes csirke, mely meglepően alacsony kalóriatartalmú.
Amennyiben újszerűen készítenénk el a csirkemellet, ám nem mondanánk le a krémes ízvilágról, próbáljuk ki a csirke gombakrémes változatát, mellyel ráadásul kevés kalóriát is fogyasztunk.
Hozzávalók: olíva olaj; 2 csirkemell, bőr nélkül (kb 200 gramm mindegyik); fél hagyma, finomra vágva; 1 nagyobb zúzott fokhagyma gerezd; 100 g gomba, felkockázva; 250 ml csirkeleves (leveskockából is lehet); só és bors; 100 ml zsírszegény tejszín; 1 evőkanál frissen vágott petrezselyem a díszítéshez; 300 gramm párolt brokkoli a kínáláshoz.

Ínycsiklandó és egészséges a krémes gombás csirke
Elkészítése
Melegítsük fel a kevés olíva olajat a serpenyőben, majd tegyük bele a csirkemelleket és süssük rövid ideig mindkét felüket, míg barnulni nem kezdenek. Tegyük félre őket.
Ugyanabban a serpenyőben, kissé több olajat beleöntve süssük a hagymát 2-3 percig, míg áttetszővé nem válik. Adjuk hozzá a fokhagymát és süssük tovább 1-2 percig. Szórjuk bele a gombát, s süssük aranybarnára. Ha ragadni kezdenének, adjunk egy kis csirkelevest a serpenyő tartalmához.
Tegyük vissza a csirkemelleket is a serpenyőbe és keverjük hozzájuk a csirkelevest. Forraljuk fel. Fedjük le a serpenyőt, csökkentsük a hőt és főzzük az egész ételt 12-15 percig, vagy míg a csirke alaposan átfől. Fűszerezzük sóval és borssal.
Közben főzzük meg a brokkolit sós vízben.
Végül keverjük a tejszínt a petrezselymet a szószhoz, s kínáljuk az ételt azonnal brokkolival.
L.A.