2019. 05. 06. - 11:10

Így készül a spanyol omlett

Így készül a spanyol omlett

Ha szeretjük a tojást és a kiadós reggelit, választásunk gyakran eshet rántottára vagy omlettre. Nem kell azonban mindig az unalmas változatokra szavazni. Íme a spanyol omlett receptje!

Az omlett szerencsére számos módon elkészíthető, így ha megunjuk az egyik receptet, jöhet egy másik! A spanyol omlett például kissé eltér a megszokottaktól, de éppen ezért érdemes kipróbálni – telítő és finom, burgonyával bolondítva!
 
Lássuk, hogyan készül.
 
Hozzávalók: 275 gramm kisebb burgonya; 3 evőkanál olíva olaj; 1 hagyma, vékonyra szeletelve; 5 nagy tojás; só és frissen őrölt bors.omlett_sutes_1
 
Elkészítése:
 
A burgonyát hámozzuk meg, lehetőleg ne vastagon, majd vágjuk vékony szeletekre. Dolgozzunk gyorsan, ne hagyjuk, hogy megbarnuljanak. Majd öblítsük le őket és tapogassuk szárazra.
 
Melegítsünk 2 evőkanálnyi olívaolajat serpenyőben és tegyük bele a hagymát, valamint a burgonyát. fedjük be őket az olajjal, majd csökkentsük a hőt.
 
Sózzuk és borsozzuk meg a keveréket, majd tegyünk fedőt a serpenyőre és főzzük az egészet 20 percig – vagy amíg meg nem puhulnak.
 
Félidőben fordítsuk meg őket a serpenyőben és rázzuk össze a tartalmat, ha nem barnulnak eléggé.
Eközben a tojásokat üssük egy nagyobb tálba, villával kissé keverjük össze – de ne verjük fel teljesen. Fűszerezzük őket, majd a megfőtt hagymát és burgonyát adjuk a tojásokhoz a tálban.
 
A serpenyőt helyezzük vissza a tűzhelyre, tegyük bele a maradék olívaolajat és dolgozzunk ismét közepes hőfokon. Keverjük össze a tojásokat és a burgonyás mixet, mielőtt a serpenyőbe öntjük az egészet. Alacsony hőfokon főzzük még 20-25 percig, fedő nélkül.
 
Az omlett szélét időnként húzogassuk meg paletta késsel, ettől szép kerek széle lesz.
Ha már nem látunk folyékony tojás részt, fordítsuk meg az omlettet és a másik felét is süssük át.
 
Könnyebb a művelet, ha erre az időre levesszük a tűzről a serpenyőt.
 
Adjunk nagyjából 2 percet még az egésznek, kapcsoljuk ki a tűzhelyet és hagyjuk állni 5 percig az omlettet. Ez idő alatt a közepe is megfelelően átsül.
 
Kínálhatjuk melegen vagy hidegen, szeletekre vághatjuk, de salátával is kitűnő.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.