2019. 03. 18. - 12:10
Így készül a spenótos halloumi saláta
Valami egészen könnyű, de finom ebédre, vacsorára vágyunk? A halloumi sajt és a spenót tökéletes párosítás, ráadásul nem kell vele sokat bíbelődni.
Könnyen összeállítható, ízletes finomságot ennénk vacsorára vagy ebédre? Kóstoljuk meg a halloumi salátát, mely előételnek ugyanúgy felszolgálható, mint nem túl nehéz főfogásnak.
Csupán négy összetevőből áll, igazán gyors és egyszerű az elkészítése.
Hozzávalók:
250 gramm halloumi sajt; 200 gramm spenót, leveles formában; 2 nagyobb narancs; 1 marék menta, csak a levelei.
Elkészítése:
Először szeleteljük fel a halloumi sajtot. Süssük meg a szeletek mindkét oldalát – 3-4 perc elég, hogy megpiruljon.
Tegyük a spenótot és a menta felét egy nagyobb tálba, daraboljuk fel a narancsot és a narancsszeletekkel együtt a vágódeszkán maradt levet is öntsük a tálba.
A maradék mentát vágjuk apróra és keverjük össze a narancslével, 1 evőkanál olívaolajjal és egy kevés fűszerrel.
A halloumi sajt szeleteket a saláta tetejére helyezzük, majd öntsük az egészre az öntetet.
Meleg, lapos kenyérrel érdemes kínálni.
L.A.