2019. 09. 16. - 12:00
Így készül az egészséges tonhalas tészta

Mindössze tíz perc alatt összeállítható és megfőzhető az ízletes, egészséges tonhalas tészta, mely halas salátának is tökéletesen beillik. Kiváló ebéd vagy vacsora.
Ha egészséges tésztaételre vágyunk, a tonhalas az egyik legjobb választás. Jellege miatt akár tésztasalátaként is fogyaszthatjuk.
Tartalmaz szénhidrátot, fehérjét, zsírt, rostot, de alacsony a glikémiás indexe és magas a fehérjetartalma.
Hozzávalók: 150 gramm teljes kiőrlésű tészta, az utasításnak megfelelően főzve és leszűrve; 150 gramm olíva, felszeletelve; 150 gramm konzerv tonhal, leszűrve; 75 gramm reszelt parmezán; 2 evőkanál olíva olaj; 3 evőkanál friss petrezselyem.

A salátához: 3 sárgarépa, reszelve vagy szalagokra vágva; 1 uborka, reszelve vagy szalagokra vágva; 2 paradicsom, felszeletelve.
Elkészítés
Tegyük a megfőtt tésztát egy nagy tálba, minden egyéb összetevővel együtt – a tészta melege át fogja melegíteni őket.
A reszelt répát, uborkát és a paradicsomot egy külön tálban keverjük össze.
Kínáljuk mindkét tálat együtt az asztalnál, melegen – de hűtve is fogyaszthatók, ebédsalátaként.
L.A.