2020. 10. 26. - 11:35
Így készül az egyszerű banánpalacsinta

Íme egy édesség, mely nem tartalmaz lisztet, mégis nagyon ízletes. Ráadásul könnyen, néhány összetevőből elkészíthető.
A banánpalacsinta ugyanolyan olyan finom, mint az eredeti, mégis jóval kevesebb kalóriát és cukrot tartalmaz.
Lássuk, hogyan készül. Mindössze négy összetevőre van szükségünk hozzá, s kisütése sem kerül sok időbe.
Hozzávalók: 2 nagyobb, érett banán; 2 tojás; 1 teáskanál vaníliakivonat; 1 teáskanál fahéj.

Egyszerű és nagyon ízletes a banánpalacsinta
Elkészítés
Egy tálban törjük össze a banánokat. Vágjuk darabokra, majd villával nyomkodjuk szét.
Keverjük hozzájuk a tojásokat, majd a vaníliakivonatot és a fahéjat.
A tésztát öntsük kisebb adagokban a serpenyőbe, melyet közepes hőfokon előmelegítünk. 60 milliliternyi mennyiség elég egyszerre.
Így két vagy három palacsinta fér egyszerre a serpenyőbe, de süthetjük erre a célra készített egydarabos palacsintasütőben is.
Süssük, amíg a palacsinta tetején buborékok nem keletkeznek, majd fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is.
Tetszés szerinti ízesítéssel fogyasszuk.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.