2019. 11. 04. - 11:20
Így készül az ízletes zöldséges pörkölt

Ebbe a kitűnő pörköltbe gyakorlatilag bármilyen zöldséget használhatunk. Csupán a sorrendjük nem mindegy. Ízletes és laktató ebéd, pirítóssal kiegészítve.
Ha szeretjük a pörköltet, a hagyományos húsos mellett a zöldséges változatot is érdemes kipróbálnunk. A lényeg, hogy a gyökérzöldségeket és a tököt az elején, a zöldeket közben, a fagyasztottakat pedig a végén adagoljuk ehhez a remek melegételhez a készítése során.
Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj; 1 hagyma felszeletelve; 2 póréhagyma, apróra vágva; 2 répa, vékony szeletekre vágva; 2 fokhagymagerezd vékonyra vágva; 1 teáskanál pirospaprika; fél teáskanál szárított kakukkfű; 2 burgonya, kis szeletekre vágva; 600 ml zöldégleves alaplé; fél fej karfiol, kis rózsákra bontva; 200 gramm bab; 1 X 400 gramm sült bab (konzerv); 2 evőkanál durván vágott petrezselyem; só és bors; friss, ropogós kenyér.

Ízletes és tápanyagban is gazdag a zöldséges pörkölt
Elkészítés
Melegítsük fel az olíva olajat egy nagyobb méretű serpenyőben. Tegyük bele a hagymát és a póréhagymát, majd főzzük óvatosan 5 percig, amíg meg nem lágyulnak.
Adjuk hozzá a sárgarépát, a fokhagymát, paprikát és kakukkfüvet. Keverjük össze. Főzzük 5 percen át.
Tegyük a serpenyőbe a burgonyát, a zöldségleves alaplét és forraljuk fel az egészet. Majd csökkentsük a hőt és hagyjuk főni 5 percig az ételt, hogy a burgonya megpuhuljon, s ekkor adjuk hozzá a karfiolt. További 5 percig főzzük az ételt.
Addigra minden zöldség majdnem megfőtt, ezért a végén tegyük bele a babot és főzzük még 3 percig az egészet. Keverjük bele a petrezselymet, sózzuk és borsozzuk.
Ropogós kenyérrel tálaljuk.
L.A.