Így készülnek a grillezett cukkini tekercsek

Egy-egy ünnepi időszakot követően többnyire könnyebb ételekre vágyunk. A zöldségek ideálisak ilyen szempontból, melyek grillezve, egy kis körettel tökéletes étkek lehetnek. Próbáljuk ki a grillezett cukkini tekercseket!
Zöldségekkel egyszerűen „felengedhetünk”, ha már besokalltunk az ünnepi, nehéz ételekből.
Ha szeretjük a cukkinit, grillezve számos módon elkészíthetjük. Lássuk, miként lesz ebből a kedvencnek számító zöldségből igazi „lazítós” finomság.
A cukkiniszeleteket először grillezni kell
Hozzávalók:
2 közepes cukkini; só és bors; 56 gramm kecskesajt, szobahőmérsékletű; ¼ csésze pirított piros paprika, felaprítva; 1 teáskanál kapribogyó, lecsöpögtetve; 1 evőkanál friss oregánó levél.
Elkészítése:
Melegítsük fel a grillezőt vagy a serpenyőt, amiben grillezni fogunk.
A cukkinit helyezzük egy vágódeszkára, vágjuk le a két végét és készítsünk hosszúkás szeleteket, melyeknek a szélén megmarad a héj.
A cukkinira ezután készítsük el a tölteléket
A végén 6-8 cukkini „szalagot” kapunk. Tegyük őket a grillrácsra vagy a serpenyőbe, s nagyjából 3 percet süssük mindkét felüket. Addig kell sütni, míg puhává nem válnak.
Ha készek, fektessük őket egy tepsibe és mindegyiket kenjük meg kecskesajttal. Sózzuk és borsozzuk, majd egyenletesen oszlassuk el tetejükön a kapribogyót, a piros paprikát és az oregánót.
Gyengéden tekerjük be mindegyik töltött cukkini szeletet. Érdemes őket megtűzni fogvájóval, hogy biztosan egyben maradjanak.
Jó étvágyat hozzájuk!
B.A.