2022. 05. 02. - 11:00

Így készülnek a mozzarellás krokett rudak

Így készülnek a mozzarellás krokett rudak

Vendégváró mártogatnivalónak, de könnyed ebédnek vagy vacsorának is alkalmasak ezek az egyedi mozzarellás krokett rudak. Érdemes velük próbát tenni!

Szívesen készítenénk vendégvárónak, vagy akár ebédre, vacsorára valami újdonságot? Megfelelne egy egyszerű harapnivaló is, amely mégis egyedi ízzel csábít?
 
Készítsük el a mozzarellás krokett rudakat!
 
Hozzávalók: 910 gramm burgonya, hámozva és negyedelve; 2 zúzott fokhagymagerezd; 2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva; 55 gramm reszelt parmezán sajt és egy kevés a díszítéshez; 4 nagyobb tojás, felverve és elosztva; só és bors; 12 szelet mozzarella sajt, hosszában félbevágva; 125 g univerzális liszt; 115 gramm sima zsemlemorzsa; olaj a sütéshez; marinara szósz a kínálásához; petrezselyem a díszítéshez.
 
Marinara szószba mártogatva a legjobbak a mozzarellás krokett rudak
Marinara szószba mártogatva a legjobbak a mozzarellás krokett rudak
 
Elkészítés
 
Tegyük a burgonyát egy nagy fazékba, annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Nagy lángon forraljuk fel és főzzük körülbelül 30 percig, amíg puha nem lesz, ha beleszúrunk villával.
 
A burgonyát szűrjük le és tegyük egy nagy tálba. Törjük össze krumplinyomóval. Adjuk hozzá a fokhagymát, a petrezselymet, a parmezán sajtot, 1 felvert tojást, sózzuk és borsozzuk. Jól keverjük össze.
 
Vegyünk egy kanál burgonyát és formáljunk belőle pogácsát.
Közepére tegyünk egy sajtszeletet, majd tömjük köré a krumplit, hogy befedjük. A megformált kroketteket helyezzük sütőpapírra és tegyük hűtőbe fél órára.
 
Rakjuk két különálló tálba a lisztet, a 3 maradék tojást és a zsemlemorzsát.
 
Melegítsünk olajat egy nagy edényben és süssük ki benne a kroketteket – 3 percig, míg aranybarnák nem lesznek. Tegyük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk.
 
Hagyjuk hűlni őket pár percig.
 
Végül díszítsük parmezán sajttal és petrezselyemmel és kínáljuk marinara szósszal!
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.