2021. 11. 22. - 11:00
Így készülnek az egyszerű almáspite falatkák
Almás pitét, könnyen, gyorsan? Leveles tészta segítségével is egyszerűen készíthetünk pitéhez hasonló falatkákat, ráadásul nagyon finomak!
Az almás pite kétségtelenül az egyik legfinomabb házi sütemény, nem mindig jut azonban időnk az elkészítésére.
Íme egy jóval egyszerűbb változat, amelyet bármikor bevethetünk, ha megkívánjuk, vagy szeretnénk megkínálni valamivel a vendégeinket.
Hozzávalók: leveles tészta; 1 marék pekándió, összedarabolva; 2 evőkanál vaj, megolvasztva; 1 teáskanál barna cukor; 1 alma, 8 szeletre vágva (célszerű almavágóval dolgozni).
Almás pite falatok - egyszerű változat, ami bármikor bevethető
Fűszerkeverék: 2 teáskanál fahéj; 1 teáskanál szerecsendió; 1 teáskanál őrölt gyömbér; fél teáskanál szegfűbors.
Elkészítés
Keverjük össze a fűszerkeverék valamennyi összetevőjét.
Tekerjük ki a leveles tésztát, vágjunk ki belőle nagyjából egyenlő szárú, háromszög formákat.
Mártsuk olvasztott vajba az almaszeletet és tegyük a tésztadarab végére. Szórjunk a tésztára ezután egy teáskanálnyi barna cukrot, pekándiót és a fűszerkeverékből is tegyünk rá.
Az almától kezdve tekerjük fel a tésztát, amíg minden ügyesen a kis csomagba nem rendeződik.
Mindegyik almával tegyük meg ugyanezt.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd süssük a sütőtepsibe helyezett „csomagokat” 25-30 percig.
Hagyjuk hűlni kissé kínálás előtt, mert a benne levő összetevők melegek lesznek!
Jó étvágyat hozzá!
L.A.