2020. 10. 05. - 11:15

Így turbózd fel a pestós tésztát spenóttal!

Így turbózd fel a pestós tésztát spenóttal!

A pestós tészta mindig ízletes választás – akár egyszerűen is. Változatosabban is készíthetjük azonban – a spenótos verzió például igazán remek döntés.

Ha szeretjük a pestós tésztát, érdemes különböző variációit is készíteni. Ha gyorsan végeznénk vele, az üveges pesto tökéletes megoldás, de magunk is elkészíthetjük azt. S ha külön ízesítéssel fogyasztanánk, keverjük hozzá, amit még szeretnénk!
 
Lássuk, hogyan működik ez a pestós-spenótos tészta esetében.
 
Hozzávalók: 1 csirkemell; só, bors ízlés szerint; 225 gramm spagetti a csomagoláson levő utasítás szerint megfőzve.
 
A spenótos pestós tészta könnyen elkészíthető és nagyon ízletes
A spenótos pestós tészta könnyen elkészíthető és nagyon ízletes
 
Pesto: 160 gramm friss spenót; 50 gramm (fél csésze) dió; 4 gerezd fokhagyma; 30 gramm (negyed csészényi) reszelt parmezán sajt; fél teáskanál só; fél teáskanál bors; 1 teáskanál citromlé; 120 ml olívaolaj.
 
Elkészítése
 
Ételturmix segítségével minden pesto-hozzávalót összedolgozunk. Addig keverjük őket, amíg a dió is teljesen daraszerű lesz.
 
Vegyünk elő egy serpenyőt, s süssük meg a csirkemelleket az olívaolajon. Sózzuk és borsozzuk az ízesítés miatt.
 
Ha készek, vegyük ki a csirkemelleket és szeleteljük fel.
 
Kombináljuk a csirkét és a pesto szószt a spagettivel, s forgassuk össze, hogy a szósz teljesen befedje a tésztát. Kínáljuk reszelt parmezánnal megszórva.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.