2020. 10. 05. - 11:15
Így turbózd fel a pestós tésztát spenóttal!

A pestós tészta mindig ízletes választás – akár egyszerűen is. Változatosabban is készíthetjük azonban – a spenótos verzió például igazán remek döntés.
Ha szeretjük a pestós tésztát, érdemes különböző variációit is készíteni. Ha gyorsan végeznénk vele, az üveges pesto tökéletes megoldás, de magunk is elkészíthetjük azt. S ha külön ízesítéssel fogyasztanánk, keverjük hozzá, amit még szeretnénk!
Lássuk, hogyan működik ez a pestós-spenótos tészta esetében.
Hozzávalók: 1 csirkemell; só, bors ízlés szerint; 225 gramm spagetti a csomagoláson levő utasítás szerint megfőzve.

A spenótos pestós tészta könnyen elkészíthető és nagyon ízletes
Pesto: 160 gramm friss spenót; 50 gramm (fél csésze) dió; 4 gerezd fokhagyma; 30 gramm (negyed csészényi) reszelt parmezán sajt; fél teáskanál só; fél teáskanál bors; 1 teáskanál citromlé; 120 ml olívaolaj.
Elkészítése
Ételturmix segítségével minden pesto-hozzávalót összedolgozunk. Addig keverjük őket, amíg a dió is teljesen daraszerű lesz.
Vegyünk elő egy serpenyőt, s süssük meg a csirkemelleket az olívaolajon. Sózzuk és borsozzuk az ízesítés miatt.
Ha készek, vegyük ki a csirkemelleket és szeleteljük fel.
Kombináljuk a csirkét és a pesto szószt a spagettivel, s forgassuk össze, hogy a szósz teljesen befedje a tésztát. Kínáljuk reszelt parmezánnal megszórva.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.