2021. 11. 29. - 11:00
Ilyen a gyors, citromos-fokhagymás garnélarák tészta
Ez az egyszerű, 30 perces tésztarecept gyorsan elegáns tengeri étellé alakítja az alapvető konyhai összetevőket. Csak egy kis rák szükséges még hozzájuk.
Mindössze néhány, a konyhánkban általában megtalálható összetevőre van szükségünk, ha el szeretnénk készíteni ezt a könnyű tésztafélét. Sőt, egyszerűen menő tengeri étellé változtathatjuk a tésztát, ha garnélarákot is adunk hozzá!
Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók: 225 gramm lapos, hosszú tésztaféle; 1 evőkanál olívaolaj; 8 evőkanál sótlan vaj; 4 zúzott fokhagyma gerezd; 1 teáskanál pirospaprika pehely; 570 gramm rák; só és bors; 1 teáskanál szárított oregánó; 160 gramm bébispenót; 25 gramm reszelt parmezán sajt; 2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva; 1 evőkanál citromlé.
Ízletes tengeri étellé változtathatjuk a tésztát, ha garnélarákot is adunk hozzá
Elkészítés
Egy nagy edényben forraljunk vizet és tegyük bele a tésztát. Főzzük - gyakran megkeverve - al dente állagúra. Szűrjük le és tegyük félre.
Hevítsünk ugyanabban a serpenyőben olívaolajat és 2 evőkanál vajat. Adjuk hozzá a fokhagymát és a törött pirospaprikát, majd süssük illatosra. Szórjuk rá a rákokat, sózzuk, borsozzuk, s kevergessük őket, míg kellően rózsaszínűvé nem válnak – meg nem pirulnak teljesen.
Adjuk hozzá az egészhez a spenótot és az oregánót, majd tegyük vissza a tésztát a serpenyőbe, tegyük bele a megmaradt vajat, a parmezánt és a petrezselymet.
Amikor a rák átsült, öntsünk hozzá citromlevet, keverjük meg újra és kínáljuk melegen ezt a finom ételt.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.