2021. 10. 25. - 11:00
Ilyen a mikrózható, könnyű reggeli szendvics
Sietős a dolgunk reggelente? Készítsük el előre ezt az ízletes, vitaminokat sem nélkülöző szendvicset, melyből többet is megcsinálhatunk és mikrózva megehetjük a héten.
Aki szereti a finom, de könnyen elkészíthető, reggelire is egyszerűen bedobható szendvicseket, annak érdemes kipróbálnia az alábbit.
Hozzávalók: 1 kolbászpogácsa; 2 szelet sonka, negyedelve; 5 tojás; 1 kevés tej; só, bors ízlés szerint; 2 bacon, szélességében félbevágva; 5 zsemle, elfelezve; 5 szelet cheddar sajt; friss spenót.
Ízletes és könnyen elkészíthető a mikrós szendvics
Elkészítés
Egy nagy tányéron körbe elrendezzük a kolbászt és a sonkát, középre pedig egy mikrózható bögrét teszünk. A feltört tojásokat a bögrébe rakjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk egy kis tejet. Keverjük jól össze.
Az egész tányért helyezzük a mikróba 2 percre, míg a tojások is jól átfőnek.
Vegyük le a tányérról a bacon csíkokat és süssük körülbelül 4-7 percig egy másik tányéron. 4 perc után ellenőrizzük, majd minden percben, nehogy megégjenek.
Szűrjük le róluk a zsírt és tegyük félre őket.
Fordítsuk ki a tojásos bögrét és szeletelje fel a tojáshengert 5 egyenlő körre. Az összeállításhoz tetszés szerint rétegezzük a szendvicset a hússal, tojással, sajttal és spenóttal.
Csomagoljunk minden szendvicset nedves papírtörlőbe, majd sütőpapírba. Helyezzük őket egy nagy, lezárható zacskóba, majd fagyasszuk le, akár előre 1 hónapra.
Ha meg szeretnénk enni, vegyük ki a fagyasztóból , csomagoljuk ki és mikrózzuk 2 percig. Hagyjuk 1 percen át hűlni, majd a papírt is távolítsuk el róla és máris fogyasztható!
L.A.