2020. 01. 02. - 11:00
Ilyen a tökéletes káposztaleves

Egy kiváló káposzta leves igen előnyös az ünnepi túlevés után – de egyébként sem megvetendő, ízletes étel. Lássuk, hogyan készíthetjük el ideális változatát.
Ha igazán finom, tökéletes káposztalevest szeretnénk, semmiképp sem hagyjuk ki az összetevők közül a káposzta mellett a paradicsomot, répát, zellert és a fűszereket. Mindössze 45 perc alatt kész!
Lássuk, hogyan készítsük el.
Hozzávalók: 3 evőkanál olíva olaj; fél vöröshagyma, felszelve; 2 gerezd zúzott fokhagyma; 8 csésze alacsony sótartalmú csirkeleves alaplé (zöldségleves lé is jó); 1 teáskanál kóser só; fél teáskanál szárított kakukkfű; fél teáskanál fekete őrölt bors; fél fej káposzta, kockákra vágva; 4 répa, hámozva, felszeletelve; 2 zellerszár, vékonyra szelve; párolt paradicsom (konzervnyi).

A káposztaleves igazán ízletes is lehet
Elkészítése
Egy nagyobb edénybe öntsük bele az olívaolajat, majd közepes hőmérsékleten kezdjük melegíteni. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, s főzzük, amíg a hagyma üvegessé válik – kb. 3-5 percig.
Adjuk az egészhez a leves alaplét, a sót, borsot, a káposztát, répát, zellert és a paradicsomot, majd pároljuk az egészet 30 percig.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.