2019. 05. 13. - 12:00

Ilyen a tökéletes omlett

Ilyen a tökéletes omlett

Omlettet sokan szoktak készíteni, a legkiválóbb formáját azonban kevesen tudják kisütni. Lássuk, mi szükségeltetik hozzá.

Egy tökéletesen megsütött, omlós omlett remek, tápláló reggeli, de akár gyors ebéd is lehet. Az omlett legjobb formáját szintén pár perc alatt meg lehet sütni, sőt, sajttal és spenóttal is ízesíthetjük.
 
Lássuk a receptet.omlett_spenotos_1
 
Hozzávalók: 2 kanálnyi vaj; egy marék spenót; 2 nagy tojás; reszelt sajt; só és frissen őrölt bors.
 
Elkészítése:
 
Olvasszunk meg egy kanálnyi vajat a serpenyőben, melyet közepes hőfokra tettünk a tűzhelyre.
 
Adjuk hozzá a spenótot, süssük 1-2 percig, míg meg nem szárad. Sózzuk és borsozzuk. Tegyük tányérra és félre, majd rakjuk félre.
 
Egy tálban verjük fel a tojásokat és keverjük jól meg. A serpenyőt kapcsoljuk ismét közepes hőfokra, tegyük bele a maradék vajat, majd olvasszuk, míg el nem kezd habossá válni. Terítsük szét a serpenyő alján.
 
Öntsük bele a tojásokat, egyenletesen oszlassuk el. Süssük 20 másodpercig, míg a tojás buborékokat nem képez. Végül spatulával hajlítsuk be a két végét a közepe felé. Rázzuk meg a serpenyőt, hogy a tojás középre helyeződjön.
 
Szórjuk meg sajttal és tegyük a tetejére a spenótot is, még a serpenyőben, amíg a tojás középen még egy kissé folyós. Zárjuk el a hőt, a maradék meleg tökéletesre süti az omlettet.
 
Sózzuk és borsozzuk, majd hajlítsunk még egyet az omletten a spatulával. Azonnal tálaljuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.