2019. 10. 21. - 11:40
Íme az egyszerű és finom görög tésztasaláta

Ha könnyű, de tartalmas tésztasaláta a vágyunk, a görög stílusban elkészített változat főételként és barbecue mellé is kitűnő. Vegetáriánusként fetasajttal tökéletes.
Simán és vegetáriánus változatban is elkészíthető az egyszerű görögös tésztasaláta. Annak, aki szereti a könnyed ételeket, különösen ajánlott.
Hogyan készítsük el?
Hozzávalók: 85 gramm tészta (pl.penne), fél citrom, amelynek a levét és a lereszelt héját használjuk; negyed vöröshagyma, finomra vágva; fél evőkanál olíva olaj (lehetőleg extra szűz); negyed uborka, hámozva és kockákra vágva; 100 gramm koktélparadicsom; 15 gramm friss bazsalikom, durván vágva; 60 gramm feta, morzsolva (választható); egy marék fekete olívabogyó; tengeri só és frissen őrölt feketebors.

A görög stílusú tésztasaláta tartalmas és finom
Elkészítése
A tésztát főzzük meg lobogó vízben, kevés sóval, a csomagolás utasításainak megfelelően.
A citromlét és a héjat keverjük össze, adjuk hozzá a hagymát, olajat és egy kis borsot.
Szűrjük le a tésztát és hideg vízzel mossuk le, hagyjuk egy kicsit hűlni. Majd keverjük az öntetet, az uborkát, paradicsomot, bazsalikomot, fetát és olívát a tésztához, s tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.