2018. 05. 28. - 10:48

Ínycsiklandó banános sütemény – ahogy szeretjük!

Ínycsiklandó banános sütemény – ahogy szeretjük!

Mielőtt valaki a banános kenyérre asszociálna: ez a sütemény nem egyezik vele. Nagyon finom és csábító ugyanakkor. Tökéletes példa a kiváló banán, krém és tészta egyensúlyra!

Ha a banános ételeket szívesen fogyasztjuk, ez a krémes, éppen kellő arányokkal bíró sütemény új kedvencünk lehet az édességek sorában.
Elkészítési ideje összességében 2 óra és 30 perc, míg előkészíteni elég 20 perc is.
 
Hozzávalók:
 
Tészta: 3-4 érett banán, 2 teáskanál citromlé, 3 csészényi mindenre használható liszt; 1-fél teáskanál sütőpor; ¼ teáskanál kóser só; ¾ csészényi vaj; 2 teáskanálnyi tiszta vanília kivonat; 1-fél csészényi író.
 
Krém: fél csésze olvasztott vaj; kb. 225 gramm krémsajt, szobahőmérsékleten; 1 teáskanál tiszta vanília kivonat; 3-3 és fél csésze porcukor.
Melegítsük elő 135 Celsius fokra a sütőt.
 
A banános süti nemcsak látványra csalogató - nagyon finom is
A banános süti nemcsak látványra csalogató - nagyon finom is
 
Olajozzunk vagy zsírozzunk ki egy sütőtepsit.
 
Keverjük össze a banánokat a citromlével és tegyük félre későbbre.
Egy közepes tálban vegyítsük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót – tegyük félre.
 
Egy másik tálban a vajat és a cukrot keverjük össze, krémes állagúra. Verjük fel a tojást, majd keverjük bele a vaníliát.
 
Ezután váltakozva adjuk hozzá a lisztes keveréket és az írót a krémes vaj-tojás-cukor mixhez. Végül keverjük hozzá az összetört banánt is.
 
Öntsük a tésztát a kikészített sütőtepsibe, majd süssük az egészet 1 óra 10 percig. Hogy kellően átsült-e, azt megállapíthatjuk az ún. szúrópróbával: szúrjunk egy fogvájót a tésztába, s ha nem ragad már rá semmi a kihúzáskor, kész a tészta.
 
Amíg sül, helyezzünk a fagyasztóba egy tálat. Sütést követően a fagyasztóból kivett tepsire fektessünk egy konyharuhát.
A sütőből kivett süteményeket erre helyezzük majd rá, s tartsuk a hűtőben 45 percig-1 óráig, míg teljesen lehűl.
 
Ezalatt elkészíthetjük a krémet: keverjük össze a vajat és a krémsajtot, majd alacsony sebességgel keverjük bele a vanília kivonatot és a porcukrot is. Míg kellően sima nem lesz, keverjük.
 
Ezután kenjük rá a süteményre és kínáljuk!
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.