2019. 02. 25. - 11:30

Ínycsiklandó csirke chorizo rizzsel

Ínycsiklandó csirke chorizo rizzsel

Vacsorára és ebédre egyaránt tökéletes választás a csirkehús finom chorizo rizs körettel – nem kerül sokba, sőt elkészíteni is viszonylag rövid idő. Lássunk hozzá!

Finom, egyszerű, akár több napra elég meleg ételt készítenénk? A csirke chorizo rizzsel jó választás. Ha szükséges, több adagnyit is süthetünk belőle, telítő és ízletes étel.
 
Lássuk, hogyan készül?
 
Hozzávalók: 1 evőkanál olíva olaj; 70 gramm chorizo, félbeváva és szeletelve; fél nagy hagyma, felszeletelve; 200 gramm csirke combfilé, 2 és fél centiméteresre vágva; 1 fokhagyma gerezd, finomra vágva; 1 zöld paprika, felvágva; 110 gramm basmati rizs; 200 ml csirkeleves alaplé (fél kocka elég); só és friss őrölt bors ízesítésnek.
 
A csirke chorizo rizzsel akár több napra elegendő, finom melegétel
A csirke chorizo rizzsel akár több napra elegendő, finom melegétel
 
Elkészítése
 
Melegítsük fel az olíva olajat egy nagyobb serpenyőben – a fedő szorosan illeszkedjen rá. Magas hőfokon süssük a chorizót 1 percig. Adjuk hozzá a hagymát és süssük az egészet további 1 percig, majd adjuk a csirkét és a fokhagymát is a készülő alapanyagokhoz és 5 percen át süssük az egészet tovább.
 
Ekkor adagoljuk az ételhez a zöld paprikát és a basmati rizst – keverjük meg jól, hogy összeálljon.
 
Öntsük bele a csirkelevest és keverjük, majd csökkentsük a hőt és fedő alatt főzzük még az egészet 12 percig.
 
Kapcsoljuk ki a hőt, de még ne vegyük le a tűzről az ételt. Negyed óra után keverjük át még egyszer, lehetőleg óvatosan villával. A víznek fel kell szívódnia.
 
Végül fűszerezzük a kész csirkehúst chorizo rizzsel. Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.