2020. 10. 19. - 11:45

Ínyenceknek: csirkeleves vadrizzsel

Ínyenceknek: csirkeleves vadrizzsel

Ha valami egészen újat szeretnénk kipróbálni, készítsük el az egyébként is igen népszerá csirkelevest vadrizzsel! Tartalmas, különleges, telt ízt kapunk.

Ínyenceknek és az újdonságok kedvelőinek egyaránt ajánljuk ezt a gazdag, ízletes, különleges levest. A csirkéhez vadrizs és számos kellemes fűszer is társul.
 
Hozzávalók: 455 gramm bőr nélküli csirkecomb; 1 evőkanál fokhagymapor; 1 evőkanál szárított kakukkfű; 1 evőkanál szárított petrezselyem; só, ízlés szerint; bors, ízlés szerint; 1 evőkanál olívaolaj; 2 evőkanál sótlan vaj; 1 csésze sárgarépa (120 g) kockára vágva; 1 csésze zeller (225 g), kockákra vágva; 1 csésze vöröshagyma (150 g) apróra vágva; 225 g gomba, szeletelve; 2 gerezd fokhagyma, darálva; 150 g vadrizs, nyersen; 8 csésze (2 liter) csirkehúsleves, elosztva; 1 csésze reszelt parmezán sajt, plusz további a díszítéshez; 1 csésze sűrű tejszín (240 g); fél csésze tejföl (115 g); negyed csésze friss petrezselyem (10 g).
 
Tartalmas, ízletes és különleges a vadrizses csirkeleves
Tartalmas, ízletes és különleges a vadrizses csirkeleves
 
Elkészítés
 
Egy nagy tálban keverjük össze a csirkecombokat a fokhagymaporral, a kakukkfűvel, a szárított petrezselyemmel, a sóval, borssal és az olívaolajjal. Forgassuk jól össze az egészet.
Közepes hőfokon süssük a csirkét, amíg aranybarna nem lesz – kb. 5 percet mindkét oldalát. Majd tegyük vágódeszkára és válasszuk szét villával apró darabokra.
 
Ugyanabba a serpenyőbe tegyünk vajat, répát, zellert, hagymát, gombát és fokhagymát. Fűszerezzük sóval és borssal, keverjük meg, majd süssük közepes hőfokon, míg a zöldségek puhák nem lesznek – vagyis 5-10 percig. Vegyük ki az edényből és tegyük félre.
 
Ezt követően tegyük a serpenyőbe a vadrizst, illetve a 3 és fél csésze csirkelevest. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt alacsonyra. Fedjük le az edényt és 45 percen át főzzük az egészet, amíg a rizs megpuhul.
 
Ha készen van, keverjük bele a parmezánt, a megfőtt zöldségeket, a tejszínt, illetve a megmaradt 4 és fél csésze levest. Forraljuk fel. Végül keverjük az egészhez a tejfölt, a friss petrezselymet és a megsütött csirkedarabokat.
 
A levest érdemes parmezánnal díszíteni felszolgáláskor.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.