Isteni rágcsa: mártásos panírozott uborka
Ha szeretjük a kevésbé kalóriadús, mégis ízletes ropogtatnivalókat, itt az ideje, hogy kipróbáljuk a saját készítésű panírban megsütött uborkaszeleteket, egy kellemes mártással!
Számos, nagyon finom rágcsálnivaló létezik, ám a többségük nem tesz igazán jót a vonalainknak. Jó megoldás ilyenkor olyan zöldségeket választani, amelyeket ropogósra rántva elfogyaszthatunk, s jóval kevesebb kalóriát viszünk be velük a szervezetbe, mint egy hizlaló nassolnivaló esetében.
Lássuk, hogyan készül az igazán ízletes uborkaszelet panírban!
Az uborkaszeleteket a tésztába, majd a zsemlemorzsába forgatjuk
Hozzávalók:
Olaj a sütéshez; kapros, szeletelt uborka, kb. 12 szelet; 2 csészényi zsemlemorzsa.
Tészta: 1 csészényi mindenre jó liszt; 1 teáskanál paprika; 1 teáskanál sütőpor; fél teáskanál bors; 1 teáskanál só; fél teáskanál szárított kapor (ha szükséges); negyed teáskanál szódabikarbóna; 1 csésze író; 1 tojás.
Elkészítése:
Egy nagyobb méretű serpenyőben, amelyben elférnek az uborkaszeletek, melegítsük elő az olajat, kb. 190 fokra.
Az uborkaszeleteket helyezzük papírtörlőre, tapogassuk őket szárazra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, paprikát, sütőport, borsot, sót, kaprot és a szódabikarbónát. Vegyítsük jól össze.
A száraz összetevőkhöz adjuk hozzá az író és a tojás keverékét, keverjük meg alaposan.
Ránézésre is nagyon finomak a panírozott uborkaszeletek
A zsemlemorzsák szórjuk egy lapos edénybe, majd az uborkaszeleteket mártsuk a kikevert tésztába, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába. Fedje be alaposan.
A bundázott uborkaszeleteket ezután rakjuk bele az olajba. Süssük őket 3-4 percen át, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
Az uborkákat ezután bármilyen szósszal vagy mártással fogyaszthatjuk.
B.A.