Receptek

Isteni rágcsa: mártásos panírozott uborka

Isteni rágcsa: mártásos panírozott uborka

Ha szeretjük a kevésbé kalóriadús, mégis ízletes ropogtatnivalókat, itt az ideje, hogy kipróbáljuk a saját készítésű panírban megsütött uborkaszeleteket, egy kellemes mártással!

Számos, nagyon finom rágcsálnivaló létezik, ám a többségük nem tesz igazán jót a vonalainknak. Jó megoldás ilyenkor olyan zöldségeket választani, amelyeket ropogósra rántva elfogyaszthatunk, s jóval kevesebb kalóriát viszünk be velük a szervezetbe, mint egy hizlaló nassolnivaló esetében.

Lássuk, hogyan készül az igazán ízletes uborkaszelet panírban!

Az uborkaszeleteket a tésztába, majd a zsemlemorzsába forgatjuk

Az uborkaszeleteket a tésztába, majd a zsemlemorzsába forgatjuk

Hozzávalók:

Olaj a sütéshez; kapros, szeletelt uborka, kb. 12 szelet; 2 csészényi zsemlemorzsa.

Tészta: 1 csészényi mindenre jó liszt; 1 teáskanál paprika; 1 teáskanál sütőpor; fél teáskanál bors; 1 teáskanál só; fél teáskanál szárított kapor (ha szükséges); negyed teáskanál szódabikarbóna; 1 csésze író; 1 tojás.

Elkészítése:

Egy nagyobb méretű serpenyőben, amelyben elférnek az uborkaszeletek, melegítsük elő az olajat, kb. 190 fokra.
Az uborkaszeleteket helyezzük papírtörlőre, tapogassuk őket szárazra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, paprikát, sütőport, borsot, sót, kaprot és a szódabikarbónát. Vegyítsük jól össze.

A száraz összetevőkhöz adjuk hozzá az író és a tojás keverékét, keverjük meg alaposan.

Ránézésre is nagyon finomak a panírozott uborkaszeletek

Ránézésre is nagyon finomak a panírozott uborkaszeletek

A zsemlemorzsák szórjuk egy lapos edénybe, majd az uborkaszeleteket mártsuk a kikevert tésztába, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába. Fedje be alaposan.

A bundázott uborkaszeleteket ezután rakjuk bele az olajba. Süssük őket 3-4 percen át, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

Az uborkákat ezután bármilyen szósszal vagy mártással fogyaszthatjuk.

B.A.

< >