2017. 04. 24. - 10:40

Itt a parmezános, baconos töltött gomba!

Itt a parmezános, baconos töltött gomba!

Előételnek sem rossz ez a pompás összeállítás - de ha a kedvenc gombánkat remek töltelékkel egészítjük ki, hihetetlen finom, s akár leves utáni második fogásnak is megfelelő ételt kapunk.

Szeretjük a gombát? Dobjuk fel, hogy még különlegesebb legyen az összhatás! Egy kis baconnel és parmezánnal készült töltelék kiválóan kiegészíti az ízét, fűszerekkel bolondítva még kiválóbb.

Hogyan készítsük el ezt az egyedi verziót?

Hozzávalók: kb. 450 gramm töltenivaló gomba; tetszés szerinti bacon, apróra vágva; fél csészényi frissen vágott hagyma; kóser só; őrölt fekete bors; 2-3 gerezd fokhagyma, felvágva; 2 evőkanál olívaolaj; 1/3 csésze parmezán; 2 evőkanál friss petrezselyem; ¼ csésze zsemlemorzsa.

A gombafejeket süssük meg, majd töltsük meg a mixszel

A gombafejeket süssük meg, majd töltsük meg a mixszel

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

Mossuk meg a gombákat és válasszuk el a kalapokat a száraktól. A gomba szárait vágjuk apróra és tegyük félre.
Egy nagyobb, serpenyőben süssük a bacont, míg szép ropogós nem lesz. Vegyük ki a serpenyőből, csöpögtessük le papírszalvétán. Majd vágjuk apróbb darabokra és hagyjuk állni. A serpenyőből öntsük ki a zsírt, de hagyjunk benne kb. 2 evőkanálnyi mennyiséget.

Melegítsük közepes hőfokon, majd adjuk hozzá a vágott hagymát és a szeletelt gombaszárakat. Süssük 5 percig, vagy amíg lággyá és enyhén karamellizálttá nem válnak. Adjuk hozzá a sót, borsot, zúzott fokhagymát, majd főzzük, amíg kellően illatosak nem lesznek.

A gombás mixet ezután tegyük át egy nagyobb tálba, a serpenyőt pedig töröljük ki papírtörlővel.

Mutatós és nagyon finom az elkészült töltött gomba

Mutatós és nagyon finom az elkészült töltött gomba

Melegítsünk végül fel benne egy kevés olíva olajat. Süssük rajta a gombafejeket, fűszerezzük meg sóval és borssal – 2-3 perc elég nekik, mindkét oldaluknak. Addig süssük, míg mindkét felük meg nem barnul. Kapcsoljuk ki a tűzhelyet.

A megfőzött gombás-hagymás mixhez adjunk parmezán sajtot, a bacon darabokat, petrezselymet és zsemlemorzsát. Keverjük jól össze őket.

Ezután töltsük meg velük a gombafejeket. A készek, egy tepsibe tegyük át őket és süssük a sütőben még 5-10 percig. Jó jel, ha a zsemlemorzsákat már pirítottnak látjuk. A gombafejeket jól át kell sütni.

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.