2020. 04. 27. - 11:15
Ízes pulykahúsos spagetti mozzarella sajttal

A tészták igen sokoldalúan elkészíthetők, s szinte bármihez adhatók. Kóstoljuk meg a pulykahúsos spagettit, paradicsomszósszal és mozzarellával ízesítve! Sütőben készül el a végleges változat.
Ha szívesen kísérletezünk a tésztafélékkel, érdemes kipróbálnunk a darált pulykahússal, paradicsomszósszal, mozzarellával és hagymával készült, sütős változatot.
Hozzávalók (8 adagra): 1 evőkanál olíva olaj; 455 gramm darált pulykahús; 1 csészényi hagyma szeletelve (150 g); 1 csészényi zöld paprika szeletelve (100 g); só és bors; 2 csészényi szeletelt paradicsom (400 g); 3 fokhagymagerezd; fél teáskanál szárított kakukkfű; fél teáskanál szárított bazsalikom; fél teáskanál szárított oregánó; spagetti; 1 csészényi reszelt mozzarella sajt (100 g), elosztva; tálaláshoz zöldhagyma.

Pulykahúsos spagetti - mozzarellára várva
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Közepes hőfokon forrósítsuk fel az olíva olajat egy nagyobb serpenyőben. Tegyük bele a darált pulykahúst és barnítsuk meg, 5-6 perc alatt.
Adjuk hozzá a hagymát, zöldpaprikát, sót és borsot. Főzzük az egészet 5-6 percig.
Majd tegyük bele a paradicsomot, fokhagymát, kakukkfüvet, bazsalikomot, oregánót is, s főzzük 2-3 percig.
Főzzük meg a spagettit a csomagolása utasításai szerint. Fontos, hogy a vize majdnem elfőjön.
Adjuk hozzá a mozzarella felét, s kevergessük, míg a sajt el nem olvad. Vegyük le a tűzről és öntsük a keveréket egy sütőedénybe, a többi hozzávalóhoz. Süssük az egészet 20 percig.
Végül a maradék mozzarellát is szórjuk rá és süssük még 10 percen át.
Ha kész, hagyjuk hűlni az ételt 5-10 percig, majd díszítsük zöldhagymával és kínáljuk!
L.A.