2019. 07. 15. - 11:35

Ízletes egytálétel pulykamaradékból

Ízletes egytálétel pulykamaradékból

Ha van otthon húsmaradék, s szívesen ennénk valamilyen finom egytálételt, érdemes kipróbálnunk a pulykahúsos verziót, hagymával, mustárral és zsályával megbolondítva.

Akadnak alkalmak, amikor jelentősebb mennyiségű hús megmarad egy ebédet vagy vacsorát követően. Érdemes ilyenkor felhasználni azt valamilyen ízletes egytálételhez, amelyhez általában mindenféle hozzávalót megtalálunk otthon.
 
Íme a pulykahús maradékkal készült finomság.
 
A megmaradt pulykahúsból remek egytálételek készülhetnek
A megmaradt pulykahúsból remek egytálételek készülhetnek
 
Hozzávalók: 2 hagyma, finomra vágva; 1 alma, kivéve a csumáját és apróra vágva; 2 evőkanál olívaolaj; 1 teáskanál szárított zsálya, vagy 5 zsályalevél apróra vágva; 2 evőkanál sima liszt; 300ml zöldség- vagy csirkeállomány; 2 evőkanál teljes kiőrlésű mustár; 2 evőkanál méz; 400-500 gramm pulykahús, aprítva.
 
Szükségünk lesz még maradék vagy újonnan sütött és aprított zöldségekre, például burgonyára, paszternákra, zellerre és sárgarépára.
 
Elkészítése
 
Süssük a hagymát és az almát az olívaolajon, amíg meg nem puhulnak. Keverjük bele a zsályát 1 percen át, majd a lisztet. Fokozatosan adjuk az ételhez őket, majd a mustárt és a mézet is adagoljuk az egészhez.
 
Forraljuk fel az egészet, majd keverjük bele a pulykahúst és a sült zöldséget és fedjük le. Főzzük az egytálételt 15 percig, míg a pulykahús kellően átforrósodik. Fűszerezzük és fogyasszuk az ételt burgonypürével vagy főtt burgonyával.
 
L.A.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.