Készítsünk krémes, csirkés-baconos tésztát!
Hideg napokon esnek jól a leginkább a gazdag, krémes, meleg ételek – ilyen a tészta is, amelyet különféle finom feltétekkel lehet elkészíteni. Lássuk az egyik legjobb verziót!
Ha szeretjük a tésztát, hűvös téli napokon az egyik legelőnyösebb választás lehet. Számos módon el lehet készíteni, ráadásul használhatunk teljes kiőrlésű tésztát is, ha fogyókúrásabb változatot szeretnénk.
Próbáljuk ki a krémes, csirkés-baconos tésztát!
Paradicsom, spenót, fűszerek - a töltelék rotyog a tűzhelyen
Hozzávalók:
5 szelet bacon, csirkemell felszeletelve, só és bors, 1 és fél teáskanál olasz fűszer; 1 és fél teáskanál füstölt paprika; fél teáskanál piros chili pehely; bébispenót; 4-5 kis paradicsom, kockákra vágva; 5 gerezd fokhagyma, zúzva; 1 és fél csésze tejszín; 2 csészényi parmezán sajt, elosztva két részre; penne tészta, al dente főzve.
Elkészítése:
Közepes lángon egy nagyobb serpenyőben süssük meg a szalonnát, legyen ropogós. Ha kész, vegyük ki, csöpögtessük le papírtörlőn és szeleteljük össze. A serpenyőben maradt zsírt szűrjük le és tegyük félre.
2-3 evőkanálnyit használjunk fel belőle, öntsük vissza a serpenyőbe. A sózott, borsozott, fűszerezett csirkemellet több részletben süssük át egy kicsit a zsíron: miután megfőtt és már nem rózsaszín, vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.
A kész tésztát összekeverjük a hússal és a krémes töltelékkel
Majd szórjuk a serpenyőbe a spenótot és a paradicsomot, amíg a spenót meg nem hervad. Adjuk hozzá a fokhagymát is és süssük 30 másodpercig.
Majd öntsük az egészhez a tejszínt és főzzük a mixet, amíg besűrűsödik – ezután a parmezán sajtot rakjuk az egészhez. Kavargassuk, míg a sajt meg nem olvad és a szósz kellően sűrű nem lesz. Végül a főtt tésztát, csirkét és a bacont is tegyük hozzá és keverjük, rotyogtassuk jól össze.
A finomság elő is állt.
B.A.