Kitűnő ízkombináció: a toszkán csirke

Különleges, egyedi ízt kapunk, ha a csirkemellet nemcsak saját levében vagy csirkelevesben, hanem spenótban és szárított paradicsomban is forgatjuk! Hogyan készül a toszkán változat?
A csirkemellet sokféleképpen el lehet készíteni. A megszokott változatok mellett azonban érdemes olykor kipróbálni egy-egy újat is: egy különleges ízkombináció tökéletesen feldobja a húst, sőt, újabb verziók kipróbálására sarkallhat!
A toszkán csirke az olaszos ízvilágot hívja segítségül, nem hiányzik belőle a parmezán sajt, de a spenót és a paradicsom sem.
Előállt a krémes szósz a toszkán csirkéhez
Hozzávalók: 4 csirkemell, félbevágva; 2 evőkanál olívaolaj; 1 csésze tejszín; fél csésze csirkeleves; 1 evőkanál zúzott fokhagyma (vagy 1 teáskanál fokhagymapor); 1 teáskanál olasz fűszer; fél csészényi parmezán sajt; 1 csésze apróra vágott spenót; fél csésze szárított paradicsom, apróra vágva; tészta a szervírozáshoz, ha szükséges.
Melegítsünk fel egy nagy serpenyőben olívaolajat és süssük rajta a csirkemellet, amíg aranybarnává nem válik és nem főtt meg szinte teljesen – 3-5 percig mindkét oldalát. Vegyük le a csirkét és tegyük félre. Adjuk hozzá a fokhagymát, s süssük, amíg illatozni nem kezd – körülbelül 1 percig.
A szószba csak bele kell forgatni a csirkét és tálalható
Adjuk ezután az egészhez a tejszínt, a csirkelevest, az olasz fűszert, valamint a reszelt parmezán sajtot (plusz, ha fokhagymaport használunk, most keverjük hozzá). Keverjük a krémes mixet közepes hőmérsékleten, míg sűrűsödni nem kezd (5-8 perc).
Szórjuk hozzá a spenótot és a szárított paradicsomot. Forraljuk fel a keveréket.
Majd tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, s fedjük be a szósszal. Így főzzük készre.
Végül készítsünk hozzá tésztát is, ha köretként ezt fogyasztatnánk.
B.A.