2020. 11. 16. - 11:15
Kiváló karfiolfalatok sajttal és zsemlemorzsával

Ha valami ínycsiklandó, egészséges nassolnivalóra vágyunk, az ízletes, mégis egyszerű karfiolfalatok tökéletes választás lehetnek.
Nassolni lehet, de érdemes megválogatni, mit eszünk ebből a célból. A sajtos karfiol egészséges, egy kis tojással, zsemlemorzsával és sajttal vegyítve remek választás.
Hogyan állíthatjuk össze?
Hozzávalók: 455 gramm összemorzsolt karfiol; 1 tojás; 75 gramm zsemlemorzsa (kb. 2/3 csészényi); 1 csészényi (100 g) cheddar sajt; 1 csészényi (110 g) parmezán sajt; 1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma; negyed teáskanál só.

Ízletes és egészséges: sajttal besütött karfiol falatok
Elkészítés
Töltsünk meg vízzel egy mélyebb edényt, s forraljuk fel. Adjunk hozzá viszonylag sok sót. Tegyük a karfiolt a vízbe és főzzük meg, majd szűrjük le és vágjuk jól össze.
A karfiolt szórjuk egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a sajtokat, a fokhagymát és a sót. Tegyük az egészet 15-20 percre a hűtőbe.
Melegítsük előre a sütőt 200 Celsius fokra.
A keverékből készítsünk kis kocka alakú formákat, majd oszlassuk szét őket egyenletesen a sütőpapírral kibélelt tepsiben. Süssük a karfiolfalatkákat 10 percig.
Majd fordítsuk meg őket és a másik oldalukat is süssük 10 percen át. A cél, hogy aranybarnák legyenek.
Jó étvágyat hozzájuk!
L.A.