2019. 01. 21. - 11:30
Könnyed citromos-spenótos tészta

Egészséges zöldségek, finom mustár, sajtos szósz és egy csipetnyi citrom – tökéletes tészta készíthető ezek kombinációjával mindössze 30 perc alatt.
Különleges tésztára vágyunk? Kóstoljuk meg a könnyed, citromos-spenótos változatot. Kellemes ízharmóniát ad, fél óra alatt elkészíthető és cseppet sem nevezhető mindennapinak.
Összetevők:
300 gramm makaróni; 200 gramm brokkoli, rózsáira szedve; 100 gramm bébispenót; 2 teáskanál olívaolaj; 2 tavaszi hagyma, külső leveleit távolítsuk el és finomra vágjuk a hagymát; 1 fokhagyma, finomra vágva; 1 evőkanál sima liszt; 300 ml sovány tej; 2 babérlevél; 1 teáskanál teljes kiőrlésű mustár; 1 citrom, finoman reszelt héj; 100 gramm parmezán; só; finoman őrölt bors; kevert salátalevelek, egy kis citromlével leöntve; 1 teáskanál olíva olaj.

Különleges ízvilággal csábít a citrom és spenót keveréke
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Főzzük meg a makarónit lobogó vízben, 6 percen át. Adjuk hozzá a brokkolit és főzzük 2 percig. Csökkentsük a hőt, szórjuk bele a spenótot és hagyjuk állni a fedőt az egészen 2 percen át. Majd szűrjük le az edény tartalmát és tegyük egy kicsit félre.
Melegítsünk olajat serpenyőben. Süssük meg benne a tavaszi hagymát, 2 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és süssük további 2 percen át. Adagoljuk hozzá a lisztet és főzzük az egészet állandó kevergetés mellett 1-2 percig. A tejet lassan öntsük bele, rakjuk bele a babérleveleket, majd fűszerezzünk sóval és borssal. A forralást folytassuk 2-3 percen át, míg be nem sűrűsödik a mix.
Végül vegyük ki belőle a babérleveleket.
Kavarjuk bele a mustárt, a citromhéjat és a parmezán háromnegyedét. Fűszerezzük.
A tésztát és a brokkolit szórjuk sekély sütőtepsibe, majd öntsük rá a keveréket és keverjük össze jól az egészet. A maradék sajtot ezután oszlassuk el a tetején.
Süssük az ételt 15-20 percig, végül salátalevelekkel kínáljuk.
L.A.