2019. 03. 25. - 11:30
Könnyed csirkés tészta bármikorra
Ízletes, telítő, mégis könnyed ételt szeretnénk? Ebédre és vacsorára egyaránt jó választás a zöldségekkel és fehérjében gazdag csirkével töltött tészta.
A „levegősebb”, de értékes fehérjével készült tészta mindig beválik. Lehet szó könnyed vacsoráról vagy ebédről, érdemes magunknál tartani ezt a receptet. Elkészítése nem nehéz, az íze pedig nagyon is megéri.
Azon emberek számára, akik naponta 1200-1500 kalóriát fogyasztanak, ideális, telítő vacsora.
Hozzávalók: 750-800 gramm karfiol, kis rózsákra bontva; 1 csirkeleves kocka; 250 ml zsírszegény tej; 40 gramm parmezán sajt, reszelve; 175 gramm száraz penne vagy más tészta; 200 gramm brokkoli, kis rózsákra bontva; 1 evőkanál extra szűz olívaolaj; 1 kisméretű, csont nélküli csirkemell (kb.300 gramm), melyeket vékony, kb. 15 mm-es csíkokra vágunk; fél hagyma, finomra szeletelve; 200 gramm koktélparadicsom, elfelezve; frissen őrölt fekete bors.
A csirkés penne ízletes, könnyed és telítő egyben
Elkészítése:
Helyezzük a karfiolrózsákat edénybe és öntsük fel hideg vízzel. A csirkeleves kockát helyezzük a tetejére és forraljuk fel a vizet. Főzzük a karfiolt 8-10 percig, vagy amíg meg nem puhul. Szűrjük le, de a vizet tartsuk meg.
A karfiolokat tegyük egy másik edénybe, s adjunk hozzá tejet, 200 millilitert a félretett levesléből és a parmezán sajtot. Keverjük össze kézi turmixgéppel vagy élelmiszerfeldolgozóval, amíg kellemes állaga nem lesz.
Töltsünk meg félig egy edényt vízzel és forraljuk fel. Tegyük bele a tésztát, főzzük 8 percig. Adjuk hozzá a brokkolit, főzzük 2 percig, amíg a tészta és a brokkoli is megpuhul.
Szűrjük le őket és tegyük vissza az edénybe. Kerüljön az edénybe a paradicsom is és forgassuk össze az egészet, majd keverjük bele a karfiolszószt.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd olajozzunk ki egy sütőedényt. A csirkét és a hagymát süssük pár percig, míg aranybarnák nem lesznek. A tészta felét töltsük a sütőedény aljára, majd öntsük rá a csirkés tölteléket és további egy réteg tésztával fedjük be. Szórjuk meg parmezánnal az étel tetejét és borsozzuk meg.
Süssük 20 percig az ételt, vagy amíg a sajt a tetején aranybarna nem lesz.
L.A.