2020. 06. 08. - 11:15

Könnyed és finom: serpenyős csirke brokkolival

Könnyed és finom: serpenyős csirke brokkolival

Nem hiányozhat az ízletes és könnyen emészthető ételek sorából a csirke brokkolival. Ennek az ételnek is több elkészítési módja van azonban.

Ha kedveljük a finom és könnyed ételeket, melyek azonban mégis tartalmasak és értékes tápanyagokkal töltenek fel, a csirkehús brokkolival mindig jó ötlet. Lássuk, hogyan készül.
 
Hozzávalók: 455 gramm, kockákra vágott csirkehús; 1 teáskanál só; 1 teáskanál bors; 1 csészényi, kb. 150 gramm brokkoli szeletelve; 1 csészényi (kb. 100 gramm) paprika, kockákra vágva.
 
A szószhoz: fél csészényi szójaszósz (120 ml); negyed csészényi méz; 2 gerezd fokhagyma; 1 teáskanál gyömbér; 1 evőkanál szezámmag.
 
Brokkoli és csirke paprikával és szójaszósszal
Brokkoli és csirke paprikával és szójaszósszal
 
Elkészítés
 
Keverjünk össze minden szósz összetevőt egy tálban.
 
Melegítsünk olajat egy serpenyőben, s süssük rajta a csirkét, míg jól át nem fő. Öntsük a szószt a serpenyőbe és fedjük be vele a húst.
 
Ha a szósz már buborékol, adjuk a zöldségeket a serpenyőhöz és keverjük meg az egészet újra.
 
Főzzük az ételt, míg a hús kellően átfő és a zöldségek is puhává válnak.
 
Rizzsel és magában is kínálható!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.