2020. 06. 08. - 11:15
Könnyed és finom: serpenyős csirke brokkolival

Nem hiányozhat az ízletes és könnyen emészthető ételek sorából a csirke brokkolival. Ennek az ételnek is több elkészítési módja van azonban.
Ha kedveljük a finom és könnyed ételeket, melyek azonban mégis tartalmasak és értékes tápanyagokkal töltenek fel, a csirkehús brokkolival mindig jó ötlet. Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók: 455 gramm, kockákra vágott csirkehús; 1 teáskanál só; 1 teáskanál bors; 1 csészényi, kb. 150 gramm brokkoli szeletelve; 1 csészényi (kb. 100 gramm) paprika, kockákra vágva.
A szószhoz: fél csészényi szójaszósz (120 ml); negyed csészényi méz; 2 gerezd fokhagyma; 1 teáskanál gyömbér; 1 evőkanál szezámmag.

Brokkoli és csirke paprikával és szójaszósszal
Elkészítés
Keverjünk össze minden szósz összetevőt egy tálban.
Melegítsünk olajat egy serpenyőben, s süssük rajta a csirkét, míg jól át nem fő. Öntsük a szószt a serpenyőbe és fedjük be vele a húst.
Ha a szósz már buborékol, adjuk a zöldségeket a serpenyőhöz és keverjük meg az egészet újra.
Főzzük az ételt, míg a hús kellően átfő és a zöldségek is puhává válnak.
Rizzsel és magában is kínálható!
L.A.