Könnyű tészta rákkal és borsóval
Egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes és gyorsan kész a garnélarákos-borsós tészta. Aki rajongója a tésztaféléknek, bátran próbálja ki ezt a finomságot!
Az egyszerű és ízletes garnélarákos tészta könnyed, mégis tartalmas étel, mely az ínyenceknek ugyanúgy tetszhet, mint a megszokott tésztafélék kedvelőinek.
Hogyan készítsük el?
Hozzávalók:
350 gramm tészta – valamelyik hosszú fajtából; 140 gramm fagyasztott garnélarák; 100 gramm fagyasztott borsó; 1 tojás sárgája; 1 citrom leve és héja reszelve; egy marék reszelt parmezán; tetszés szerint tejszín.
Egyszerűen elkészíthető és ízletes tészta a garnélarákos-citromos változat
Forraljuk fel a tésztát vízzel, főzzük 8 percig. Ha már csak 3 perc van hátra a főzésből, tegyük a vízbe a garnélarákot és a borsót. Tegyünk félre egy csészével a főzővízből, majd szűrjük le a tésztát.
A serpenyőben levő rákhoz és borsóhoz adjuk hozzá a tojás sárgáját, citromlét és héjat, a parmezán sajt nagyrészét, valamint a tejszínt (ha használjuk). Keverjük jól össze az egészet, majd a főzővízzel lazítsuk fel kissé a tészta állagát.
Végül szórjuk meg sajttal és tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!
László Adrienn