Krémes csirke, bazsalikommal és szegfűborssal
Kicsit több, mint fél óra alatt elkészülünk ezzel az ízletes csirkével – könnyed és finom, mégis telítő főfogás. Indítsuk ezzel a tavaszias ételek sorát!
Aki szereti a csirkét, mindig örül egy újszerű elkészítési módszernek, egy kellemes összhangnak, amely a húst ízletesebbé teszi.
Íme egy krémes finomság, csirkemell, krémsajt, tejszín, szegfűbors és parmezán „főszereplésével”.
Mi kell hozzá?
Csirkemell, bőr nélkül (kb. 2 nagyobb darab); só; őrölt bors; fél csésze író; fél csészényi száraz zsemlemorzsa; 4 evőkanál vaj, külön; fél csésze csirkeleves; kb. 4 evőkanálnyi krémsajt; ¾ csésze tejszín; egy konzervdoboznyi szegfűbors, lecsöpögtetve; egy konzervdoboznyiparadicsomszelet; fél csésze reszelt parmezánsajt; ¼ csésze friss bazsalikom levél, vékonyra szeletelve.
A csirkemelleket először megforgatjuk íróban és zsemlemorzsában
Elkészítése:
Vágjuk vékonyabb szeletekre a csirkemellet, hogy négy adagot kapjunk.
Fűszerezzük meg a csirkét sóval és borssal, hagyjuk állni pár percet.
Helyezzük az írót és a zsemlemorzsát két külön sekély tálba. Vonjuk be először íróval a csirkét, majd a zsemlemorzsával és tegyük félre.
Melegítsünk elő egy nagyobb serpenyőt, közepes hőfokra.
Rakjuk a vaj felét a serpenyőbe, süssük meg a csirke egyik oldalát, kb. 5 percen át, vagy amíg a zsemlemorzsa aranybarnává nem válik. A megmaradt vajat is tegyük a serpenyőbe, fordítsuk meg a csirkemellet, s süssük további 5-7 percig. Lényeg, hogy jól átsüljön a csirke és mindkét oldala egyformán aranybarnás legyen.
Vegyük ki a kész csirkemelleket a serpenyőből, tegyük félre.
Nagyon ínycsiklandó a szószba mártott, ízletes csirkemell
Rakjuk a serpenyőben a csirkelevest és forraljuk fel.
Keverjük bele a krémsajtot, tejszínt, a szegfűborsot, a paradicsomot, forraljuk 1 percen át.
Csökkentsük a hőt, adjuk a parmezán sajtot is az egészhez, s kevergessük, míg kellően át nem melegszik. A csirkét ezután tegyük vissza a most készült szószba, s szórjuk meg egy kis bazsalikommal!
Zöldséggel, tésztával vagy rizzsel is szervírozható.
B.A.