Receptek

Krémes csirke, bazsalikommal és szegfűborssal

Krémes csirke, bazsalikommal és szegfűborssal

Kicsit több, mint fél óra alatt elkészülünk ezzel az ízletes csirkével – könnyed és finom, mégis telítő főfogás. Indítsuk ezzel a tavaszias ételek sorát!

Aki szereti a csirkét, mindig örül egy újszerű elkészítési módszernek, egy kellemes összhangnak, amely a húst ízletesebbé teszi.
Íme egy krémes finomság, csirkemell, krémsajt, tejszín, szegfűbors és parmezán „főszereplésével”.

Mi kell hozzá?

Csirkemell, bőr nélkül (kb. 2 nagyobb darab); só; őrölt bors; fél csésze író; fél csészényi száraz zsemlemorzsa; 4 evőkanál vaj, külön; fél csésze csirkeleves; kb. 4 evőkanálnyi krémsajt; ¾ csésze tejszín; egy konzervdoboznyi szegfűbors, lecsöpögtetve; egy konzervdoboznyiparadicsomszelet; fél csésze reszelt parmezánsajt; ¼ csésze friss bazsalikom levél, vékonyra szeletelve.

A csirkemelleket először megforgatjuk íróban és zsemlemorzsában

A csirkemelleket először megforgatjuk íróban és zsemlemorzsában

Elkészítése:

Vágjuk vékonyabb szeletekre a csirkemellet, hogy négy adagot kapjunk.

Fűszerezzük meg a csirkét sóval és borssal, hagyjuk állni pár percet.

Helyezzük az írót és a zsemlemorzsát két külön sekély tálba. Vonjuk be először íróval a csirkét, majd a zsemlemorzsával és tegyük félre.

Melegítsünk elő egy nagyobb serpenyőt, közepes hőfokra.

Rakjuk a vaj felét a serpenyőbe, süssük meg a csirke egyik oldalát, kb. 5 percen át, vagy amíg a zsemlemorzsa aranybarnává nem válik. A megmaradt vajat is tegyük a serpenyőbe, fordítsuk meg a csirkemellet, s süssük további 5-7 percig. Lényeg, hogy jól átsüljön a csirke és mindkét oldala egyformán aranybarnás legyen.

Vegyük ki a kész csirkemelleket a serpenyőből, tegyük félre.

Nagyon ínycsiklandó a szószba mártott, ízletes csirkemell

Nagyon ínycsiklandó a szószba mártott, ízletes csirkemell

Rakjuk a serpenyőben a csirkelevest és forraljuk fel.

Keverjük bele a krémsajtot, tejszínt, a szegfűborsot, a paradicsomot, forraljuk 1 percen át.

Csökkentsük a hőt, adjuk a parmezán sajtot is az egészhez, s kevergessük, míg kellően át nem melegszik. A csirkét ezután tegyük vissza a most készült szószba, s szórjuk meg egy kis bazsalikommal!

Zöldséggel, tésztával vagy rizzsel is szervírozható.

B.A.

 

 

< >