2018. 02. 19. - 11:10

Krémes spenótos-articsókás ravioli

Krémes spenótos-articsókás ravioli

Míg tart a hideg idő, a legszívesebben krémes, meleg, ínycsiklandó fogásokat fogyasztunk. A tészta is ilyen, de nem mindegy, milyen formában! Íme ez a tökélyre fejlesztett ravioli.

Ha szeretjük a tésztát, a sajátosan felturbózott ravioli egyik nagy kedvencünk lehet. Mindössze 45 perc alatt elkészülhetünk vele, s az átlagos tésztafajtát tökéletesen sokkal gazdagabbá tesszük!

A ravioli tésztát rétegezzük spenóttal, szósszal és articsókával

A ravioli tésztát rétegezzük spenóttal, szósszal és articsókával

Hozzávalók:

Kb. 140 gramm friss bébispenót, felaprítva; kb. 450 gramm articsóka, felaprítva; ¼ csésze pesto; 2 csésze Alfredo szósz; kb. 700 gramm előre csomagolt sajtos ravioli tészta; 1 csészényi reszelt olasz sajt; aprított petrezselyem, díszítésképpen.

Elkészítése:

Melegítsük előre 190 fokra a sütőt. Egy közepes tálban keverjük össze a spenótot, articsókátés a pestót. Oszlassuk szét az Alfredo szósz egyharmadát a sütőedény alján. Szórjuk meg a spenótos keverék felével, valamint a raviolimennyiség felével.

A sajttal is megszórt, aranybarnára sült spenótos ravioli

A sajttal is megszórt, aranybarnára sült spenótos ravioli

Még egyszer ismételjük meg a rétegeket, majd zárjuk le a rétegezést az Alfredo szósz maradék egyharmadával. Süssük az egészet 30 percen át.

A casserole tetejét szórjuk meg olasz sajttal. Kicsit növeljük a hőt, s tegyük vissza a sütőedényt a sütőbe 3-5 percre – vagy amíg a sajt nem kezd el barnulni.

Díszítsük az egészet petrezselyemmel, ha szeretnénk.

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.