2020. 11. 09. - 11:15

Mézzel besütött sárgarépa – kitűnő és egyszerű köret

Mézzel besütött sárgarépa – kitűnő és egyszerű köret

Unjuk a szokványosakat, különleges köretet szeretnénk? Íme a sárgarépa kicsit újragondolva. Mézzel besütve valóságos kedvenccé válhat, akár önmagában is.

Ha már nem szívesen készítünk burgonyát vagy egyéb szokványos köretet, próbáljunk ki valamilyen üdítő újdonságot! Például a mézzel besütött sárgarépát.
 
Mire van szükségünk hozzá? Az összetevőket általában megtaláljuk otthon, tehát külön beszerzést sem igényelnek.
 
Egyedi és ízletes a mézes répás köret
Egyedi és ízletes a mézes répás köret
 
Hozzávalók: 6 darab nagyméretű sárgarépa, megpucolva, felszeletelve; 2 evőkanálnyi vaj, megolvasztva; 2 evőkanálnyi méz; só és bors.
 
Elkészítés
 
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Egy közepes méretű edényben oszlassuk el a mézzel, vajjal, sóval és borssal bevont répákat.
 
A sárgarépát 25-30 percen át süssük.
 
A különleges köret már elő is állt.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.