2020. 11. 09. - 11:15
Mézzel besütött sárgarépa – kitűnő és egyszerű köret

Unjuk a szokványosakat, különleges köretet szeretnénk? Íme a sárgarépa kicsit újragondolva. Mézzel besütve valóságos kedvenccé válhat, akár önmagában is.
Ha már nem szívesen készítünk burgonyát vagy egyéb szokványos köretet, próbáljunk ki valamilyen üdítő újdonságot! Például a mézzel besütött sárgarépát.
Mire van szükségünk hozzá? Az összetevőket általában megtaláljuk otthon, tehát külön beszerzést sem igényelnek.

Egyedi és ízletes a mézes répás köret
Hozzávalók: 6 darab nagyméretű sárgarépa, megpucolva, felszeletelve; 2 evőkanálnyi vaj, megolvasztva; 2 evőkanálnyi méz; só és bors.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Egy közepes méretű edényben oszlassuk el a mézzel, vajjal, sóval és borssal bevont répákat.
A sárgarépát 25-30 percen át süssük.
A különleges köret már elő is állt.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.