Mi az a fordított ananászsütemény?
Ugye, kíváncsiak lennénk rá, mitől is fordított? Ez a mennyei, egyszerűen kivitelezhető sütemény muffinformában készül, de igazi trópusi finomság, ananásszal és maraschino cseresznyével.
Borús téli napokon ugyanúgy gyorsan bevethető sütemény, mint kellemes, nyári csevejekhez: íme a fordított mini ananászsüti, amelynek elkészítése nem kerül sok időbe, ráadásul könnyed és finom.
Mivel hamar elkapkodják, érdemes kellő mennyiséggel készülni belőle!
Fordított süti: először a teteje kerül a muffinformába
Hozzávalók:
A tetejére: 1 konzerv ananászkarika; 6 maraschino cseresznye; fél darab vaj (kb. 4 evőkanálnyi); 2/3 csésze barna cukor.
A tésztához: 2 tojás; 2/3 csésze cukor; 4 evőkanál ananászlé; 2/3 csésze mindenre alkalmas liszt; 1 teáskanál sütőpor; egy csipetnyi só.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 350 fokra. Külön tálban állítsuk össze a tésztát és a sütemény tetejének összetevőit.
A muffin formát olajozzuk ki, vagy olaj sprayjel fújjuk be mindegyik mélyedést.
Ha elkészült, fordítsuk ki a tepsi tartalmát - s kész is a sütemény
A fordított süti lényege, hogy először a sütemény tetejét fogjuk belepakolni a formákba: az ananászkarikát, illetve közepébe a cseresznyét. Utána öntsük a tetejére a tésztát.
Süssük őket 20-25 percig. Teszteljük, megsült-e a tészta: szúrjunk bele az egyikbe fogpiszkálót, s ha semmi sem ragad rá kihúzáskor, a sütemény készen van.
Hagyjuk kissé hűlni a süteményeket, majd vegyük ki őket a formákból és fordítsuk meg. Az ananászos süti kínálható!
B.A.