2020. 03. 09. - 11:07

Mutatós és finom: csirke alma- és burgonyágyon

Mutatós és finom: csirke alma- és burgonyágyon

Könnyed és egyben mutatós ebéd vagy vacsora készülhet csirkemell és egy kevés alma, burgonya és hagyma felhasználásával. Az íze pedig igazán csalogató!

Ha könnyed, kellemes ízvilágú csirkés ételre vágyunk, érdemes gyümölcsöt is bevetni a harmónia fokozásához! Lássuk, hogyan készül a csirkemell alma- és burgonyágyon!
 
Hozzávalók: főzőspray; 2 evőkanál vaj; 1 nagy hagyma összevágva; só ízlés szerint; 4 teáskanál cukor; 5 közepes alma, hámozva és felszeletelve; 450 dkg burgonya; 2 evőkanál olívaolaj; 6 csirkecomb; 2 evőkanál friss rozmaring; bors.
 
Kellemes ízvilág és könnyed vacsora
Kellemes ízvilág és könnyed vacsora
 
Elkészítés
 
Melegítsük fel a sütőt 200 Celsius fokra.  A sütőtepsit fújjuk be főzőspray-jel. Olvasszunk vajat közepes hőfokon és tegyük rá a hagymát. Szórjuk meg a hagymát 1 teáskanál sóval és pirítsuk 2 percig.
 
Adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk főni, míg a hagyma áttetsző nem lesz, de még nem barnul – 6-8 percig. Vegyük le a tűzről.
 
A sütőtepsi aljára rétegezzünk almát, burgonyát és a megsült hagymát. Fedjük le.
 
A csirkékre öntsünk egy kis olívaolajat, majd szórjuk meg rozmaringgal, sóval és borssal. Az olajjal jól dörzsöljük be a csirkecombokat, majd fektessük őket az almás-burgonyás ágyra.
 
Süssük az egészet a sütőben, míg a levek el nem fogynak, nagyjából 1 órán át.
 
Az almát, burgonyát és hagymát ezután a csirke mellé kínáljuk köretként. Jó étvágyat!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.