2021. 08. 02. - 10:00

Nincs kedvünk főzni? Íme egy 2 összetevős tészta!

Nincs kedvünk főzni? Íme egy 2 összetevős tészta!

Előfordul az emberrel, hogy hazaérve semmi kedve főzni, mert nagyon fáradt, de valami főtt étel jó lenne estére vagy másnap ebédre. Próbáljuk ki ezt az egyszerű és ízletes tésztát.

Könnyen elkészíthetjük ezt a mindössze 2 összetevőből álló tésztát, ráadásul telítő, finom vacsora vagy ebéd válik belőle.
 
Lássuk, hogy készítsük el.
 
Hozzávalók: 1 csésze reszelt mozzarella sajt (100 g); 1 tojássárgája, tészta.
 
Elkészítés
 
Tegyük a mozzarellát egy tálba, majd 1-2 percig járassuk a mikrohullámú sütőben, míg felolvad. Hagyjuk lehűlni 30 másodpercig.
 
Egyszerű és ízletes - tészta két összetevővel
Egyszerű és ízletes - tészta két összetevővel
 
Ezután spatula segítségével óvatosan forgassuk a tojássárgáját a sajtba. A keveréket rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
 
Egy másik sütőpapírral takarjuk le a tésztát, s nyomjuk le kissé a kezünkkel. Majd távolítsuk el a papírt, s vágjuk a tésztát vékony szeletekre.
 
Ezután a „tésztát” (amely már kevésbé hasonlít arra) helyezzük egy rácsra, majd tegyük hűtőbe órákra, vagy akár egész éjszakára.
 
Fogyasztás előtt tegyük 1 percre forrásban levő vízbe. Szűrjük le egy szűrőedényben, majd hideg vízzel öblítsük le, nehogy összeragadjon.
 
Kínáljuk kedvenc szószunkkal vagy töltelékünkkel.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.